Ne hagyd, hogy a gravitáció győzzön!

A tökéletes melltartó aranyszabályai

2015/03/24

Nők milliói rosszul választanak melltartót, ezzel pedig komoly egészségügyi problémáknak teszik ki magukat. Egy fehérnemű lehet attól még csinos és szexi, hogy észben tartasz néhány fontos szabályt! Itt kerül szembe egymással a divat, a praktikum és a kényelem. Ahogy halad az idő, a gravitáció lesz az úr, de könnyen legyőzheted!

Ha nem a megfelelő méretet vagy fazont hordod, pusztán azért, mert trendi, csinos és szexi akarsz lenni, akkor tudnod kell, hogy milyen kockázati tényezőknek teszed ki magad nap, mint nap. A legnagyobb problémát a nyak-, váll- és hátfájás jelenti, valamint a hát középső és alsó deréktáji szakaszán jelentkező kellemetlen tünetek, nem beszélve a megereszkedett mellről. Igen, ennek oka leginkább a fránya gravitáció.

Ez utóbbi kiküszöbölésére a legjobb az, ha csak nagyon ritkán hordasz melltartót, elsősorban olyan ruhadarabok alá, aminél az ízlés megkívánja. Azt mondják, hogy a megereszkedést elkerülheted, ha nem gyengíted a mell izmait azzal, hogy állandóan fel vannak polcolva és nincsenek “munkára kényszerítve”.

Lehetőleg sose aludj melltartóban, edzéshez pedig válassz sportmelltartót!

melltarto

Tovább megyünk! Egy rosszul megválasztott fehérnemű előidézhet gyomorégést, bőrkiütést, de köze lehet az irritábilis bél szindróma (IBS) kialakulásához is. Hogy mik az okok? Gondolj bele, hogy négy, vagy öt órát ülsz a munkahelyeden az íróasztal mögött, görnyedve. Nem csak azért, mert rossz a testtartásod, hanem a melltartó észrevétlen kényelmetlenségei miatt is. Ez a helytelen pozitúra állandó nyomást gyakorol a rekeszizomra, befolyásolja a légzés mechanizmusát és közvetlen kapcsolatba hozható az emésztési problémák, így az IBS kialakulásával.

A túl szűkre húzott, vagy eleve rövid pántok fokozzák a bőrirritációs, akadályozzák a megfelelő véráramlást és hatással van az idegekre, így például előidézhet fejfájást.

Mindezt vedd figyelembe, amikor fehérneműt, melltartót vásárolsz!

A legfontosabb szabályok:

  • a nők élete során legalább hatszor változik a melltartó mérete. Köszönhető ez a test átalakulásainak, a terhesség, szoptatás, a súlyveszteség és/vagy gyarapodás következtében és legnagyobb bánatunkra a gravitációnak. Érdemes évente figyelmet fordítani arra, hogy megfelelő melltartót használsz-e.
  • a melltartó divat is folyamatosan változik. Amikor fehérneműt próbálsz, ácsorogj benne legalább 5 percig, mozogj picit az öltözőben és vizsgáld meg alaposan, komfortos-e számodra a választott darab. Emeld fel a karod, hajolj le, és akár ugrálhatsz is benne egy keveset, hogy a melleid a helyükön maradnak-e?
  • ha bárhol úgy tűnik, hogy kibuggyansz a melltartóból (hónalj körül, középen, vagy akár a kosár alatt), esetleg túl nagy a méret és nem fekszik fel a testedre, akkor nézz egy másik típus után!

 

melltarto

A tökéletes melltartó:

  • a pántok se nem túl szorosak, se nem túl lazák. Ha leesik a válladról, válassz másik fazont!
  • ha nem kényelmes a pánt, akkor tegyél egy kisebb válltömést alá. Ez segít eloszlatni a súlyt a melled és a vállad között.
  • igazítsd be kézzel a melleidet a kosárba, hogy meggyőződhess róla, kényelmesen fekszik benne.
  • a tökéletesen megválasztott melltartó rásimul a mellkasodra, a merevítés pedig a melled alatt fog körbe.
  • sose legyen túl szorosra kapcsolva a melltartópánt! Ezt úgy tudod leellenőrizni, hogy két ujjad befér alá és lazán végig húzod alatta.
  • ellenőrizd a tükörben, hogy a melltartó egyenesen fut körbe a hátadon és nem ível felfelé! Ha a hátsó pánt-rész magasabban helyezkedik el, mint a mellkas, akkor azonnal cseréld le!
  • a melltartópánt helyes beállítása: akkor van megfelelő hosszúságúra méretezve, ha a mutató- és középső ujjad befér a pánt alá. Így se nem túl tág, se nem túl szűk!

Győződj meg róla, hogy megfelelő melltartót használsz és gondold végig a fenti lépéseket! Így rengeteget tehetsz egészséged érdekében, és még jól is érzed magad a bőrödben!

Hozzászólások