Ne keress tovább! Íme a legcukibb karácsonyi dísz

Tappancsot minden fára

2015/11/30

Vannak az állatszeretők és vannak a fanatikusok, persze szigorúan a szó legszorosabb értelmében. Ha igazán maradandó karácsonyi díszt aggatnál a fára, akkor ne keress tovább, megmutatjuk a tökéletes választást!

Kedvenceink bárminemű lenyomata egy életre szól, jelenlétükkel meghatározzák az életünket, a mindennapjainkat. Kétségtelen, hogy az ember legjobb barátja a kutya, de ha valaki macska-fanatikus lenne, akkor sincsen semmi veszve, legújabb karácsonyi ötletünket őrájuk vonatkoztatva is megvalósíthatod. Ha igazán maradandó emléket szánsz magadnak és a családnak, viszont mégsem tetováltatnál, akkor kedvenced kecses tappancsát kell gipszbe öntened. Na, jó, kis túlzással, gipsz kevésbé áll otthonunkban rendelkezésre a spájz vagy pince legmélyén, azonban a régi jól bevált só és liszt tökéletes párosítás ennek megvalósítására!

karacsonyi disz

Emlékszel még, mennyi mindent tanultunk gyerekként az iskolai technika órán? Origami, papírcsákó, kézművesség. Az akkor szórakoztató időtöltés ma reneszánszát éli, ami egyúttal azt is jelenti, hogy egyre többen választják a kézművességet és kreatívkodást nemcsak kikapcsolódásra, de otthonuk díszítésére is. Így fordulhat elő, hogy ez a karácsonyi dísz mától alapdarab legyen a szenteste során. A büszke ház őre szorgos tevékenységét megkoronázandó végérvényesen leteheti tappancs-lenyomatát az idők végezetéig! Ha mégse lenne ennyire időtálló, semmi pánik, jövőre könnyű szerrel újíthatsz a kollekción!

Szükséges eszközök:

  • 1 csésze só
  • 1 csésze liszt
  • 1/2 víz
  • alufólia
  • festék
  • 1 szabadon felhasználható tappancs

karacsonyi disz

Készíts masszát a só, liszt és víz felhasználásával, jó alaposan gyúrd össze. Egy pohár segítségével formázd méretre, majd a medálokat kicsit lapogasd ki. Alufólián dolgozz, hogy a munkásságod ne hagyjon visszavonhatatlan nyomokat az asztalterítőn. Kedvenced tappancsát nyomd bele a masszába, majd óvatosan helyezd a sütőbe. 200 fokon süsd ki a medalionokat, majd hagyd kihűlni. A megkeményedett függőket fújd be festékszóróval, olyan színűre, amilyen színvilágban megálmodtad az idei karácsonyi dekorációdat! Szuper könnyű és roppant kreatív megoldás!

fotó: Pinterest

Hozzászólások