Négy napos gasztroutazás a disznótoros világába

A csabai kolbásznak még mindig nincs párja

2015/10/19

Egy híján 20 éves a Csabai Kolbászfesztivál, a majdnem jubileumot pedig különleges meglepetésekkel ünnepli Békéscsaba.

A város legnagyobb büszkesége a csabai kolbász, amelyet 2013-ban Hungarikummá avattak. A Csabai Kolbászfesztivál épp ezt a finomságot próbálja még jobban népszerűsíteni, és 19 éve olyan jó úton halad a rendezvény, hogy mára Közép-Európa legjelentősebb gasztrofesztiváljává nőtte ki magát.

A Csabai Kolbászfesztivált idén október 22 és 25. között rendezik meg a finomság szülővárosában, ahol a disznótartásnak és annak feldolgozásának hosszú évtizedekre visszamenő hagyományai vannak. A rendezvény négy napja alatt több, mint 100 ezer vendég ismerkedhet meg a disznó feldolgozásának tudományával, és kóstolhat bele a legfinomabb termékekbe.

csabai kolbi

A fesztivál sok eseményt és szolgáltatást összefogó programsorozat, melyben fő attrakcióként a több mint 600 csapatot számláló gyúróversenynek, az ifjúsági kolbásztöltő versenynek és a tradicionális emlékversenyeknek köszönhetően a hagyományok újra életre kelnek.Szórakoztató események, népzene, néptánc, folklór, koncertek, neves hazai és külföldi előadók, és további gazdag programok várják az ide látogatókat. A kulturális lehetőségek és kreatív elemek mellett jelen van a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, illetve az ország legjobb pálinkáit és borait felvonultató Csabagyöngye Borsátor, ahol a leghíresebb és legnevesebb szőlősgazdák és borászok mutatják be pincéik rejtekében őrzött legzamatosabb boraikat, emellett ínycsiklandó falatokkal a legjobb csabai vendéglátók disznótoros kínálata és a hentes üzemek legkiválóbb termékei nyújtanak felejthetetlen ízélményeket.

Hozzászólások