Neil Partick Harris Tony-díjat nyert!

Audra McDonald hatodik díjával Tony-rekorder lett

2014/06/10

Hatodik Tony-díjával rekorder lett Audra McDonald színésznő a Broadway sztárokkal zsúfolt New York-i díjátadó gáláján vasárnap este – ismertette a BBC News. Neil Partick Harris a Hedwig főszerepéért vehette át a legjobb musical főszereplő elismerését.

McDonald könnyek között vette át a legjobb drámai színésznőnek járó elismerést, amelyet a Lady Day at Emerson’s Bar & Grill című darab dzsesszénekese, Billie Holiday megformálásáért ítélt neki a szakmai zsűri. A színésznőt álló ovációval ünnepelte a díjátadó gála közönsége.

A 43 éves McDonald az első a díj történetében, aki mind a négy színészi kategóriában díjazott lett. Korábban a néhai Julie Harrisnak sikerült hat Tony-díjat összegyűjtenie, ebből egy életműdíj volt.

Bryan Cranston, aki az All the Way című színművel debütált a Broadwayn, a legjobb drámai színész díját kapta. A Totál szívás tévésorozatból ismert színész Lyndon B. Johnson elnököt alakította a produkcióban, amely elnyerte a legjobb darab díját.

Cranston a sorozatban általa alakított drogdílerre utalva megjegyezte, hogy a színházi közönség szeretete úgy hatott rá, mint egy erős drog. “Olyan kemény, mint a kristálymet” – jelentette ki.

A Broadway-gálán az A Gentleman’s Guide to Love & Murder című szatíra és a Hedwig and the Angry Inch című musical gyűjtötte be a legtöbb, négy-négy díjat.

A Gentlemean’s Guide egy csóró fickóról szól, aki nyolc útjában álló rokonát öli meg, hogy megkapja az áhított örökséget. A darabot színre állító Drako Tresnjak a legjobb musicalrendezés díját szerezte meg.

neil-patrick-harris-tony-dij-2014b

Neil Partick Harris a Hedwig főszerepéért vehette át a legjobb musical főszereplő elismerését. A zenés darabot pedig a legjobb musical-felújításként díjazták.

A színművek rendezői közül pedig az A Raisin in the Sun című alkotást jegyző Kenny Leon vette át a Tonyt. Az A Raisin in the Sun egyébként legjobb színműfelújítás díját is megkapta.

A New York-i Radio City Music Hall-ban megrendezett műsort negyedik alkalommal vezette Hugh Jackman. A gálán több Tony-jelölt is fellépett, köztük Idina Menzel és Gladys Knight, Sting pedig a hamarosan a Broadway bemutatkozó új musicaljéből, a The Last Ship című darabból adott elő egy dalt.

A Tony-díjakról a Broadway League és az American Theatre Wing tagságának szavazatai döntöttek.

MTI

Hozzászólások