”Nem akarom látni a péniszeteket!”

Péniszfotóval a netes zaklatás ellen

2016/05/24

Egy blogger / modell 130 ezres Instagram követőtáborával osztotta meg a provokatív fotót, hogy így tiltakozzon az internetes zaklatás ellen, ami nők milliót érinti világszerte.

A képen magán ugyan nem látszik a „lényeg”, csak némi bőr és szőr, de könnyen kitalálható, hogy mi van rajta. Stina Sanders 24 éves, Londonban lakik, és elmondása szerint legalább heti háromszor kap ilyen témájú üzeneteket az Instagramon. Nemrég egy blogposztban fakadt ki, aminek azt a címet adta, hogy „Nem akarom látni a péniszed!”  

„Egy nő sem érdemli meg, hogy olyan fotót küldjenek neki, amit nem akar látni. A nyilvánosság előtt sem mutogatod a nemi szerved (ha mégis, keress segítséget), akkor miért küldesz róla fotót?” – írta.

 

A kép rengeteg visszajelzést kapott, azonban szép számmal akadtak olyanok is, akik szerint Stina megérdemelte a zaklatást, mondván „ha fehérneműben pózolsz, mit vársz? Megérdemelsz minden ilyen képet.” De akadt olyan is, aki szerint ne csodálkozzon, ha ilyen táncra hívó képeket tesz ki, hiszen az nem zaklatás, ha ő maga is akarja.  Stina a Daily Mailben tett nyilatkozatában elmondta, hogy megpróbálta figyelmen kívül hagyni a negatív kommenteket és csak a pozitívakra válaszolni. „ Sosem válaszolok a trolloknak, kivéve ha eszembe jut egy elmés visszavágás.  A billentyűzsonglőrökkel  szemben a legjobb taktika az, ha inkább letiltod őket. Senki nem érdemli meg, hogy zaklassák – legyen az online, vagy offline. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy az a lány megérdemelte az erőszakot, hiszen rövid szoknyát viselt!” – nyilatkozta.

I’m trying to think of a funny caption but I’ll leave this one for you guys!!!! 😝

STINA SANDERS (@stinasanders) által közzétett fénykép,

 

Stina esetéből világosan kirí, hogy rengeteg férfi fejében uralkodik hatalmas zűrzavar a nők és a zaklatás kérdéskörében, a péniszfotók küldése pedig mindennapos probléma: elég csak felmennünk egy chatre, vagy akár a népszerű magyar oldalra, a  Hotdogra.  A kéretlen képek küldése zaklatásnak minősül, és bármilyen képet is rak fel az adott nő, ez egyik férfit sem jogosítja fel arra, hogy illetlen képekkel bombázza kéretlenül: sajnos a mai világban ez egy valóságos aknamező, ami azt mutatja hogy sokan megnyitni tudják csak az internetet, de használni nem. Pont a névtelenségből származik sokak azon gondolata, hogy az interneten bármit megtehetnek ,  pedig nem! Ha valós életben sem merné megtenni ezt senki normális ember (kivéve a szatírok) azzal a nővel aki rövid szoknyát viselve várakozik a buszmegállóban, akkor az interneten miért teszi ugyanezt?  Az internetes és a való életben levő zaklatás kétségkívül a modern, 21. századi kor rákfenéje, amin bizony lenne mit változtatni: erre tökéletes példa a cikkben vázolt modell esete is.

„Össze kell tartanunk, és felhívnunk a figyelmet rá, hogy ez egy valós probléma, amivel igenis foglalkozni kell” – írta blogposztjában Stina.

via TheLADbible

Mea Mea, az RC News szépségszakértője

Hozzászólások