Nem az orgazmus a csúcs

Az együttlétek intim titka

2015/03/10

Az orgazmus jó dolog, sőt, az egyike a legjobb dolgoknak az életben, de kár lenne azt gondolni, hogy ezen túl már nincs tovább. Mert van, és csak ekkor érünk el igazán a csúcsra!

Többször, több helyen és több szakértő is megerősítette már: a szex célja NEM az orgazmus. Az együttlétek egy sokkal magasabb rendű összehangolódását jelentik a két félnek, ahol olyan energiák találkoznak, mely egy teljesebb világban bontakozhat ki. Nem véletlenül létezik a szeretkezésnek számtalan olyan módja, amely a lassú, kényeztető egymásra hangolódást és hosszúra nyújtott aktust vallja igazán kielégítőnek.

Az ember 30 éves korára éri el nemisége csúcsát. Vagyis addig tulajdonképpen ízlelgeti, próbálgatja, megismeri mások és a saját testét, de ebben a korban válik igazán éretté arra, hogy a szexet teljes valójában képes legyen megélni.

Annak ellenére, hogy azt állítjuk, nem az orgazmus a szeretkezések csúcsa, fontos, hogy mindenki tisztában legyen vele, az odáig vezető utat is élvezni kell.

Ha működik a kémia és megvan a vágy, akkor ez az állapot olyan elementáris lehet, aminek a közös gyönyör átélése sokkal mélyebb tartalmat tud adni, mint pusztán az orgazmus elérése.

orgazmus

Azok a szexuális együttlétek, amelyek a gyorsaságról, a rapid megoldásokról szólnak, nem beszélve az egymás iránti érdeklődés teljes hiányáról, ezek valóban csak a naturális élvezetnek szánt pillanatok és nem valódi katartikus élmények. A szex során olyan hormonok is elöntik az ember agyát és egész testét, amelyek fokozzák a másik fél iránti tiszteletet, kívánalmat, érdeklődést, nőkben és férfiakban egyaránt növelik az óvás és védelmezés, egyúttal a birtoklás vágyát.

Ha képes vagy a szeretkezés ilyen szintjére eljutni, már te magad is megérted, hogy mit jelent az, amikor azt mondjuk, a csúcson is van tovább. Sok nő a férfiakkal ellentétben nem képes minden alkalommal orgazmusra, de ettől még lehet számára is fantasztikus az együttlét, ha megfelelő kényeztetésben és figyelemben részesül. A diszkószex és egy éjszakás kalandok során ez hiányzik igazán a dologból, ami egy idő után kiégéshez, állandó hiányérzethez vezethet, még akkor is, ha időközben még több szex-szel és numerával próbálod pótolni azt.

Nem túlzás azt állítanunk, hogy a szexhez is fel kell nőni, meg kell rá érni, hogy képes legyél felfogni a kvint esszenciáját és megérteni a másik felet, aki melletted van.

Hozzászólások