Nem érkezik meg az igazi tél?

Csak erre számíthatunk: eső, vagy esetleg havas eső

2015/12/18

Eleinte az északkeleti tájakon lehet még kisebb eső, havas eső, ugyanakkor a Dunántúlon felszakadozhat a felhőzet, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüthet a nap. Itt helyenként 8-10 fok is lehet, az ország borongósabb keleti felén marad a hideg, nyirkos idő.

Még gyenge melegfronti hatásokat érezhetünk, így az arra érzékenyeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás, illetve fáradékonyság, dekoncentráltság jelentkezhet. A nyirkosabb tájakon továbbra is felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. Alapvetően szürke, borongós időre van kilátás, mely hangulatunkra is rányomja bélyegét kedvtelenebbnek, levertebbnek érezhetjük magunkat. Továbbra is nagy lesz a megfázásveszély, elsősorban a légúti megbetegedések száma növekedhet.

Szombaton alapvetően borongós időre van kilátás, legfeljebb helyenként süthet ki a nap. Hajnalban, reggel többfelé párás, ködös lesz a levegő, szitálás is kialakulhat. Reggel -1, +4, napközben 2-9 fokra van kilátás.

Vasárnap is a felhőké marad a főszerep, helyenként a Dunántúlon szakadozhat fel a felhőzet, csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon helyenként felélénkül. A hajnali, reggeli órákban -1, +3, napközben 3-8 fok körül alakul a hőmérséklet, a naposabb tájakon 10 fok is lehet.

A jövő hét elején sem várható lényeges változás, csupán kisebb körzetekben süthet ki a nap. Ezeken a tájakon akár 8-10 fok is lehet, míg az ország nagyobbik, tartósan borongós részén 1-7 fokra van kilátás. Csapadék legfeljebb szitálás formájában fordulhat elő.

Forrás: Időkép

Hozzászólások