Nem gondoltad volna: ezek a gyümölcsök hizlalnak a legjobban

Jobb, ha vigyázol ezekkel a gyümölcsökkel!

2018/05/08

Azt hisszük gyümölcsből bármikor, bármennyit megehetünk, pedig nem! Megmutatjuk melyekben van a legtöbb cukor és melyek hizlalnak leginkább. 

1. Cseresznye
Már gyerekkorunkban is imádtunk csenni a fáról egy-egy szemet (vagy inkább egy zacskónyit), és a mai napig előszeretettel tömjük magunkba ezt a finomságot. Ahogy azt Marta Alegret, táplálkozási szakértő is megjegyezte, a gyümölcsök esetében nyilván másfajta cukorról beszélünk, de azért ezzel sem árt vigyázni, jóból is megárt a sok.

2. Mandarin
A citrusfélék közül a mandarin rendelkezik a legmagasabb cukortartalommal. Pedig imádjuk majszolni, egy kilót is meg tudunk enni belőle. Legalábbis eddig megtettük.

3. Gránátalma
Sokszor fogyasztjuk natúr joghurttal például. Szomorúan vesszük tudomásul, hogy csínján kell bánnunk ezzel a kedvencünkkel is.

4. Mangó
Talán nem a leggyakrabban fogyasztott gyümölcs, viszont főzésnél – például a csirke megbolondításához – többször használjuk. Sajnos ebből sem tanácsos túl sokat magunkévá tenni.

5. Aszalt gyümölcsök
Legyen az aszalt barack, áfonya vagy mazsola (szőlő eredeti formájában ugyanígy), a legtöbb cukor ezekben a gyümölcsökben található.

6. Banán
Ez talán az első, amin nem annyira lepődünk meg. A banán magas cukortartalma azonban olyan szempontból jótékony lehet, hogy energiát ad, így reggelire vagy edzés előtt kifejezetten ajánlott, akár turmix formájában is.

7. Füge
Ezt is ritkábban fogyasztjuk, de jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy szintén a magas cukortartalmú gyümölcsök kategóriájába soroljuk.

forrás

Hozzászólások