Nem gyerekszemnek való Rihanna parfümplakátja

Szexualitást sugalló és provokatív

2014/06/05

Szexualitást sugallónak” ítélte Rihanna parfümplakátját a brit reklámfelügyeleti hatóság (ASA), ezért úgy döntött, hogy a barbadosi énekesnőt ábrázoló hirdetést kizárólag olyan területeken lehet kihelyezni, ahol gyerekek valószínűleg nem láthatják.

Az érintett plakáton Rihanna a földön ülve látható, amint lábait a magasba emeli egy hatalmas üveg Rogue parfüm irányába. A hatósághoz mindössze egyetlen panasz érkezett azzal kapcsolatban, hogy a kép szexuálisan túlfűtött és lealacsonyító a nőkre nézve.

rogue-rihanna

Az ASA szerint ugyanakkor “valószínűtlen, hogy a plakát lealacsonyítóan hatna a nőkre, vagy komoly, illetve széles körű sértést okozna“, de a korlátozásra szükség van. “Ugyan nem tartjuk szexuálisan túlfűtöttnek a plakátot, de úgy véljük, hogy Rihanna testtartása, a levegőbe emelt lábaival, provokatív” – fogalmazott a hatóság.

Ebből és azon tényből kifolyólag, hogy a magas sarkú cipőket leszámítva Rihanna gyakorlatilag meztelen a képen, arra jutottunk, hogy a plakát szexualitást sugall és ezért korlátozni kell a kihelyezhetőségét, csökkentve ezzel annak lehetőségét, hogy gyerekek is lássák” – tette hozzá a hatóság.

Hozzászólások