Nem hiszed el, miket akartak a repülőre vinni!

A TSA fotóit látva máris jogosabbnak érezzük a reptéri szigort

2016/10/05

A repülőtéri biztonságiak élete sem könnyű. Az alábbi fotókon olyan lefoglalt tárgyakat láthattok, amiket egyesek megpróbálta felvinni a repülőre.

A repülőterek biztonságának megőrzése érthető okokból kifolyólag kiemelten kezelt ügy. Aki valaha is utazott már repülőn, pontosan tudja, hogy a becsekkolás egy lassú, hosszadalmas folyamat, ami ráadásul rengeteg biztonsági ellenőrzéssel jár együtt. S bár sokszor azt hisszük, hogy ez az óvatosság néha már túlzás, mégsem az. Akadnak ugyanis olyan emberek, akik hihetetlen dolgokat akarnak a repülőre vinni a kézipoggyászukban.

A TSA, azaz a Transportation Security Administration időnként olyan dolgokat foglal le az utasoknál, amiket a filmeken kívül nem sok helyen látni. Az Instagram oldalukra feltöltött képek között rengeteg kés szerepel, de előfordulnak lőfegyverek, sokkolók, dobócsillagok, Batarangok, sőt még preparált krokodilfej és vadászíj is. Természetesen lő- és robbanószert semmilyen formában nem lehet  repülőre vinni, de a kések és egyéb szúró-vágóeszközök és hasonló dolgok békésen megférnek az ellenőrzött poggyászban. A TSA a legtöbb releváns posztnál azt is kiemeli, hogy robbanóeszközökre emlékeztető, esetleg valódi, de hatástalanított robbanóanyagokat még az ellenőrzött csomagok közé se tegyenek az utasok, ami igazából egész logikus kérés. Ezeket ugyanis a lehető legnagyobb alapossággal ki kell vizsgálni, ami akár a reptér teljes lezárásához és evakuációjához is vezethet.

Ha pedig valahogy mégis fel sikerülne vinni a repülőre, képzeljük csak el az utastársak reakcióját, mikor előhúzunk egy játék-kézigránátot a táskánkból…

Fotók: ©TSA

Hozzászólások