Nem javul Czeizel Endre állapota

A harmadik kemoterápia egyelőre nem segít

2015/06/27

Czeizel Endre a harmadik kemoterápiáján van túl, fáradt és sok pihenésre van szüksége. A 80 éves genetikus szervezete már nem úgy bírja a megpróbáltatásokat, mint korábban.

Czeizel Endre pályafutása során rengeteg embernek segített, munkássága és kutatásai megannyi reményvesztett egyénnek adták vissza  a hitet és a lehetőséget egy boldogabb jövőhöz. Azt gondolnánk, hogy ilyen segítőkész, mások érdekeit és problémáit megoldani kívánó professzorral semmi sem történhet. Aztán jön a lesújtó valóság, hogy ő is csak ember.

Czeizel Endre - MTI

Eddig már kétszer vett részt kemoterápiás kezelésen Czeizel doktor, aki leukémiával küzd. Májusban azzal fogadta a születésnapjára érkező meghívottakat, hogy ismét kiújult a betegsége, az orvosa csak úgy engedte el, ha nem puszil meg senkit. Bár nagyon meghatódott, látszott rajta, hogy fáradt. Rengeteg biztató, szeretetteljes, kitartásra ösztönző üzenetet kap a genetikus.

“Nem vagyok jól. Pont a kórházból jövök, és elszenderedtem egy kicsit” – mondta Czeizel. “Sajnos a harmadik kemó nem hozta meg a várt eredményt. A daganatos sejteket tablettás kemóval tudják ugyan csökkenteni, csak ez sajnos tönkreteszi a vörös vérsejteket. Hamarosan megyek a kórházba, ahol egy különleges beavatkozással próbálnak javítani az állapotomon” – nyilatkozta a professzor a Blikknek, aki nehezen vette a levegőt és sokszor csak megerőltetés árán tudott válaszolni. Éppen ezért türelmet és nyugalmat kér az érte aggódóktól.

Mindenkinek köszöni a támogató segítséget, sok szeretetet, hogy gondolnak rá. Jobbulást kívánunk Czeizel doktor!

Hozzászólások