Nem kedvelik Amerikában a WhatsApp-ot?!

Nem várt kihívást jelent a WhatsApp számára az amerikai piac

2014/06/09

Számos piacon, köztük az Egyesült Államokban is nehezen terjed a mobiltelefonos üzenetküldő szolgáltatás – mondta Brian Acton, a WhatsApp társtulajdonosa a StartX, fiatal vállalkozások számára rendezett találkozón.

Ennek ellenére a vállalat jelentős bevételt fog realizálni újdonsült tulajdonosa, a Facebook számára – tette hozzá a társtulajdonos.
A Facebook idén februárban 19 milliárd dollárért vásárolta fel a mobiltelefonos üzenetküldő céget.

Whatsapp

Brian Acton kifejtette: a WhatsApp értéke az egymilliárd új felhasználóban rejlik, amit az alkalmazás a közösségi hálónak tud szolgáltatni, még úgy is, hogy a WhatsApp és a Facebook egymástól függetlenül működik tovább.

A felvásárlás ellenére a társtulajdonos úgy látja, hogy a két cég kapcsolata “különálló és egyenlő“, továbbá hangsúlyozta: az egybeolvadás veszélyes és kockázatos lenne.

Az aggodalomra, miszerint a Facebook adatot gyűjt a mobiltelefonos üzenetküldő szolgáltatáson keresztül, Brian Acton úgy reagált: a WhatsApp nagyon kevés értékes információval rendelkezik a telefonszámokon túl. Ezen felül az összes üzenet titkosított – nyilatkozott később.

Hozzászólások