Nem lehet majd lehallgatni a BlackBerry telefonjait?

Angela Merkel kancellár is ezt használja

2014/07/31

A kanadai BlackBerry nyilvánosságra nem hozott összegért megvásárolta a titkosítástechnológiai német Secusmart GmbH vállalatot.

A BlackBerry a vállalati és kormányzati ügyfeleknek nyújtott titkosított kommunikációs szolgáltatásokkal kívánja visszaszerezni az okostelefon piacon elveszített pozícióit. 

blackberry-mobile-acquired

A düsseldorfi Secusmart lehallgatási kísérletek ellen védő titkosítási eljárásokkal foglalkozik és ügyfelei között tudhatja a német mellett a kanadai kormányzati intézményeket is. A vállalat BlackBerry 10 telefonokon futó szolgáltatását használja Angela Merkel kancellár is. 

Egy olyan magas hozzáadott értéket képviselő technológiáról van szó, ami nagyban növeli előnyünket versenytársainkkal szemben – jelentette ki John Chen, a BlackBerry vezérigazgatója egy interjúban. Hans-Christoph Quelle, a Secusmart igazgatója közleményben adott hangot annak a meggyőződésnek, hogy a most megkötött üzlet nagyban elősegíti vállalata terjeszkedési lehetőségeit a mobil lehallgatást és adatlopást megakadályozó technológiák iránt egyre nagyobb keresletet támasztó világpiacon.

Hozzászólások