Nem rendezik meg Berki nélkül a Kékszalagot!

Berki lesz az idei Kékszalag sztárja!

2017/07/03

2017-ben 49. alkalommal rendezik meg a Kékszalagot, Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyét. Idén pedig Berki Krisztián is részt vesz rajta!

Az idei Kékszalag kiemelt figyelmet kap, ugyanis utána kezdődnek a vizes VB nyíltvízi számai, melynek a Balaton ad otthont. A versenyen minden évben részt vesz jó néhány celeb, ennek (is) köszönhetően hatalmas média visszhangja van az eseménynek. A 49. alkalommal megrendezésre kerülő Kékszalagon az Euroraptor-Spirit of Pleasure hajón fog küzdeni Berki Krisztián is a győzelemért!

A fent említett hajó igazán különleges, hiszen hasonló méretű, karbon-epoxi versenygép még nem készült Magyarországon. A Spirit of PLEASURE felirat a legendás liberának állít emléket. Ez egy tizenhárom méteres hajó, amely dekára, grammra épült. Ahol lehetett, spóroltak az építők az anyaggal, de sehol sem a biztonság rovására. (via

spirit of pleasure DJI_0037-001

A tavalyi versenyen kb. 480 induló volt, a csapat ekkor a 25. helyen végzett. Idén 6-700 nevezőre számítanak, mivel a verseny egyre népszerűbb. A Spirit of Pleasure hajó versenyzőit azonban ez egyáltalán nem riasztja visssza, bíznak magukban, hogy idén is a mezőny elején fognak vitorlázni és a top 20-ban fognak végezni. A csapat rendkívül eredményorientált, pénzért dolgoznak, így nem csupán a részvétel számít nekik. A csapat idén már túl van 2-3 felkészülési versenyen, az idei Bankár Kupán pedig 2. helyezést értek el.

Úgy tűnik Berki nélkül már Kékszalag sincs, ugyanis nagy szükség van rá a fedélzeten.És hogy miért? Azért mert remek fizikummal rendelkezik, ereje teljében van, izmos, a hatalmas vitorláknál remekül ki tudják majd használni az erőnlétét. Balog Róbert a legénység tagja reméli, hogy Berki Krisztián maradandó, kellemes élményekkel gazdagodik a verseny során. A vitorlás csapat Facebook oldalát itt tudjátok megtekinteni!

Hozzászólások