A futamgyőzelmet is megszerezte Karai Kristóf a Motoshop Zubor Kupán

A hétvégi verseny komoly megpróbáltatást jelentett fiatal quadosnak

2014/08/12

Junior vs. Senior, 1-0 – Nemcsak a kategória-, de a futam győzelmet is megszerezte Karai Kristóf a Motoshop Zubor Kupán

Idegen pálya, eső, sár és egy kemény Senior ellenfél, mindezzel megkellet küzdenie Karai Kristófnak a Motoshop Zubor Kupa Čatajban megrendezett versenyén.

A hétvégi verseny komoly megpróbáltatást jelentett fiatal quadosunknak, hiszen mindamellett, hogy ismeretlen terepen kellett bizonyítania, az időjárási körülmények sem kedveztek a pályán. Kristóf a tőle megszokott izgalommal, de a szokásos megfontoltságával vágott neki a hétvégének, kíváncsian várva, hogy milyen akadályokat gördít elé az új terep. A pályabejárás alkalmával meggyőződhetett arról, hogy az esőzések ellenére egy tökéletesen előkészített pályán rajtolhat másnap a mezőny.
A vasárnap reggeli taktikai megbeszélés után Kristóf megkezdte a szabadedzést, ahol is kiderült, hogy a sár lesz az egyik nagy ellenfele a versenyen, mivel a pályának voltak kimondottan mély, saras szakaszai. A földrajzi viszontagságok ellenére az első időmérőn mind Kristóf, mind pedig a motor remekül teljesített, így a már szokásosnak mondható harmadik helyről rajtolt. A rajt sajnos megint nem sikerült túl jól, így a végéről kellett felkapaszkodnia az élmezőnyhöz, ám ez cseppet sem szegte Kristóf lelkesedését. Az első négy hely legyűrésre váró ellenfele mind senior versenyző volt, így talán fizikailag nehezebben, mégis játszi könnyedséggel küzdötte magát az első körben a második helyre.
Ezután már csak egy versenyző megelőzése volt a cél, viszont – annak majdnem negyed pályányi előnye és Kristóf motorjának a senior versenyzőhöz képest 200 köbcentivel kisebb teljesítménye miatt – ez most nem sikerült, így a futamgyőzelmet nem, viszont a kategória győzelmet a magáénak tudhatta. A második futamban az első kanyar után már a harmadik pozícióban motorozott, míg két kanyarral később már a második helyről ostromolta az élen haladó senior ellenfelét. Az ötödik körben óriási csatáik eredményeképpen sikerült az élre törnie – ezzel nem csak a kategória-, hanem a futam győzelmet is megszerezte.
Leszámítva a kezdeti nehézségeket egy igen izgalmas és színvonalas hétvégén van túl Kristóf, aki felbuzdulva remek teljesítményén már a következő futamra készül és az édesapja segítségével a motorját is készíti az új versenyre.
Hozzászólások