Nemes sport és ínycsiklandó falatok a Kincsen Parkban

Jön a Derby és Gasztroangyal Fesztivál

2015/06/30

Lódobogástól lesz hangos hétvégén a Kincsem Park, ahol először találkozik az évszázados hagyományokkal bíró lovassport és a gasztronómia.

Idén először rendezik meg a Derby és Gasztroangyal Fesztivált július 3-5. között a Kincsem Parkban. A különleges szórakozást biztosító lóversenyek mellett a kilátogató közönség igazi ínyencségekkel találkozhat, megismerkedhet az ország különleges tájainak csemegéivel, közben pedig szurkolhat és nyerhet is.

kep4

A lóverseny az egyik legelőkelőbb sport, ami hazánkban is nemes gyökerekre nyúlik vissza: Gróf Széchenyi István honosította meg a 19. század elején. Később a magyar csodaló, Kincsem tette világhírűvé a hazai lovassportot, aki 54 versenyen indult és nyert meg, így méltó módon nevezték el róla hazánk legfontosabb lovassport létesítményét Kincsem Parknak.

A magyar lóversenysport életében soha nem volt még ekkora jelentőségű esemény. Évtizedek óta külön időpontban tartják az ügető és a galopp Derby-t. A Derby és Gasztroangyal Fesztivál az első olyan rendezvény, amelyen a két versenyt egy hétvégén rendezik meg. Ez világviszonylatban is különlegességnek számít” – mondta el a Kincsem Park ügyvezetője, Pécsi István.

kep3

A legjobb versenylovak mellett természetesen a legfinomabb falaton is képviselik magukat a Derby és Gasztoroangyal Fesztiválon: borászok, pálinkakészítők, termelők, gazdák és éttermek várják gazdag kínálatukkal az érdeklődőket. Péntek éjszaka pedig Rúzsa Magdi szórakoztatja különleges koncertjével a közönséget. 

Hozzászólások