Németország deportálná a szexuális támadókat

Nem minden menekült elkövető

2016/01/08

Angela Merkel, német kancellár kijelentette, hogy fontolóra veszik az azonosított és elítélt szexuális támadók kiutasítását az országból. A rendőrök bevallották: az elkövetők többsége regisztrált menekült.

received_2491012060986581

Ezek olyan visszataszító bűncselekmények, amelyeket egyetlen állam, így Németország sem fogadhat el“, fakadt ki Merkel a szilveszteri eseményekkel kapcsolatban. Hozzátette, hogy akik nem képesek elfogadni a német törvényeket, azoknak egyértelmű üzenettel kell válaszolni. A kancellár ma tárgyal a CDU (a német keresztény demokrata párt) vezetőivel arról, hogy megerősítsék a biztonsági készültségeket egy hasonló helyzetre, illetve arról, hogy az ilyen bűncselekményeket elkövető bevándorlókat könnyebben deportálhassák.

A kölni események nyilvánosságra kerülése óta kiderült, hogy több más német városban fordultak elő hasonló esetek, sőt Európa több másik országában, például Finnországban, Ausztriában és Svájcban is. Bécsben is zaklatták a nőket szilveszter estéjén, pedig a belvárosban több, mint 500 fegyveres rendőr járőrözött. Egy belga turistát egy diszkóban kezdtek el fogdosni, s mire kimenekült, akkor vette észre, hogy ellopták pénztárcáját. Négy szír férfit tartóztattak le Weil an Rheinben, mert két tinédzser lányt órákig fogva tartottak, majd megerőszakoltak szilveszter éjjel.

Kölnből azóta körülbelül 120 bejelentés érkezett, Hamburgból pedig közel 50, amiből 39 szexuális támadásról számol be. “Egyedül voltam és hirtelen azt éreztem, hogy férfiak fogdosnak. Ellöktem a kezeiket és sikítani kezdtem. De nem bírtam velük, egyre csak újabb és újabb kezek fogdostak“, nyilatkozta a Spiegelnek az egyik áldozat.

Németországban nagy a riadalom, hiszen annak ellenére, hogy nem kötelező bevándorlókat befogadni, több mint egymillió menekült érkezett az országba. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a migránsokat nem szabad azonosítani a támadókkal.

Főkép: MTI

Hozzászólások