Németország kiesett a vb-ről

Meglepő eredmény

2018/06/27

Németország továbbjutó helyzetben kezdte utolsó csoportmeccsét Korea ellen, akinek győznie kellett, hogy legyen sansza továbbjutni.

Nehézkesnek tűntaz egész, ugyanis 0 ponttal kezdét a meccset, miközben a németeknek és a svédeknek 3-3 volt, Mexikónak meg már 6 az F csoportban.

A németek is csak szalmaszálon függtek, egy svéd győzelem Mexikó ellen, és ha ők nem nyernek, csomagolhatnak. Amellett tehát, hogy nyerniük kellett Neueréknek, a másik meccsre is kellett figyelni. Korea ráadásul nem adta fel.

Joachim Löw kapitány újra felforgatta a kezdőjét. Boatenggel nem számolhatott, mert a svédek ellen kiállították, eltiltott volt. A helyére legalább visszatérhetett sérülésből Hummels, a másik középső védőt, Rüdigert kivette az edző, bekerült Süle.

A középpályára visszatért Özil és Khedira, bejött Goretzka, ment a padra Draxler, Müller és az orrtörött Rudy. Elöl maradt Werner és Reus, illetve a szélsőhátvédek sem változtak, Hector bal, Kimmich jobb.

Korea ennyit képtelen pakolgatni, ők továbbra is leginkább a tottenhames Szonban bíztak, illetve az állhatatosságukban.

A szünetig nem is okoztak csalódást, abszolút meccsben voltak a németekkel, még azt sem lehet mondani, hogy jobb lett volna a világbajnok. Sőt, a legveszélyesebb helyzet Neuer kapuja előtt alakult ki, a kapusról kipattant egy könnyű szabadrúgás, és csak nagy nehezen tudta elütni az érkező Szon elől.

A szünet után máris erősebben jött ki Mémetország, Goretzka a 47.-ben Kimmichtől kapott tökéletesen felívelt labdát, jól fejelt is, de Csoo kapus simán kitolta.

Ekkor viszont rossz híreket kaptak a másik meccsről, mind a németek, mind Korea: a svédek megszerezték a vezetést Mexikó ellen, azaz a koreaiak győzelemmel is kiesővé váltak, Neueréknek pedig győzniük kellett, azaz szükségük volt egy gólra.

Werner rajta is volt az ügyön, de az 51.-ben kapáslövése fél méterrel a jobb felső mellé szállt.

Túl voltunk már az egy órán, amikor Kroos lövőhelyzetbe került, Özil tette le neki, de az ígéretes lövésbe beleléptek.

És bármennyire is reménytelen helyzetben volt Korea, nem adta fel, a németeknek mázlijuk volt, hogy egy ütközést koreai műesésnek minősített a bíró a 16-oson belül, és sárgát adott, aztán hogy Seon-Min Moon visszacselt csinált, majd nem passzolt nagy helyzetben.

Ekkor a svédek már 2-0-ra verték Mexikót, vagyis a németeknek ugyanúgy egy gól és győzelem kellett, csakhogy már abban is bízniuk kellett, hogy Mexikó nem szépít: ha így történt volna, Krooséknak kétgólos győzelemre lett volna szükségük.

Túljutottunk a 76. percen is, de gól és nagyobb német helyzet nélkül. De csak egyetlen gólra volt szükségük. Ezzel szemben Szon lőtt mellé alig a 78.-ban, és még szögletet is rúghattak a koreaiak.

20421031_9343d51cdc8a90294814632a95e94dcc_wm

Reus-lövés a 83.-ban, de messziről, ez is elég kilátástalanul ment mellé. Korea annak ellenére, hogy abszolút a padlón volt, minden esély nélkül, nem adta fel, védekezett, ha tudott, kontrázott.

Természetesen a németek voltak veszélyesek, Brandt lövését blokkolták, Kroos méterekkel lőtt fölé.

A 87.-ben jött az addigi legnagyobb helyzet, Hummels fejelhetett hat méterről, tök üresen, de ahelyett, hogy lazán megcsúsztatta volna a labdát a hosszúba, belestukkolt, vállal találta el a labdát, ami vagy három méterrel mellészállt.

Kroos lőtt távolról egy perc múlva, Csoo biztosan védett.

6 perc hosszabbítást kaptak a németek, amiből egy koreai ápolás miatt egy elment, majd koreai szöglet jött, aminél Kroos passzából Korea megszerezte a vezetést. Megvideózták a gólt, de egyértelműen Kroostól jött a gólpassz, a bíró megadta a gólt.

1-0-ra vezetett Korea, a németeknek kettőt kellett volna rúgniuk a továbbjutáshoz.

De még egyet kaptak, Neuert leszerelték a koreai tizenhatosnál, ment a passz előre az üres kapura, Szon befutotta és berúgta, 2-0.

A meccsnek még nem volt vége, mivel a hosszabbítást közben 9 percre módosították, de a németeknek 3 kellett volna a továbbjutáshoz.

A bíró a 100. percben lefújta, a csoportból a svédek és a mexikóiak mentek tovább, Korea lett a harmadik, Németország csoportutolsóként esett ki. A németek mindig túljutottak a csoportjukon a vébéken, sőt, legrosszabb esetben is a 8 között estek ki.

FORRÁS

Hozzászólások