Nemi szervekkel globális problémák ellen – Videó!

Ilyet még biztos nem láttál!

2016/03/08

A Pixarnak sem volt még ilyen ütős meséje! Egy kanadai reklámkampány része a meghökkentő, mégis jópofa rövid animációs sorozat, melynek nemi szervek a főszereplői.

A Project Consent reklámjaiban láthatunk pénisszel táncoló vaginát, cicit tapizó kezet és fenékre gerjedő fütyköst, de a vicces figurák ellenére mégis drámai hatással bírnak a jelenetek. Olyan életszituációkat jelenítenek meg, amik rámutatnak arra, hogy milyen gyakori lehet a hétköznapokban a szexuális zaklatás. Az üzenet szerint, ha valaki elutasítja a közeledést, az valóban nemet jelent. Egyszerűen fogalmazza meg mindazt, amit a tárgyalótermekben rendszerint túlbonyolítanak a védőügyvédek. Két féle válasz létezik egy kezdeményezésre: Igen, vagy nem, a szexuális együttlét közös megegyezésen alapul!

A nemzetközi szervezet azért indította el a figyelemfelhívó kampányt, hogy ezzel is harcoljanak a nemi erőszak kultúrája ellen és figyelmeztessenek arra, hogy milyen káros módon kezeli a társadalom az efféle bántalmazásokat. Azt szeretnék elérni, hogy a világ kellő fontossággal kezelje a fenyegető problémát, ne tartsák jelentéktelennek az ilyen helyzeteket.

A videók megosztották az internet népét. A legtöbb férfi nemtetszését fejezte ki velük kapcsolatban, nehezményezve azt, hogy az animációkban a zaklatók minden esetben férfiak, pedig köztudott, hogy nem csak nőket érhet szexuális zaklatás.

Íme az első videó, a táncoló fütyi és punci esete:

A második videóban egy fütyörésző pénisz próbálkozik egy fenéknél:

Végül pedig megtekinthetünk egy tapogató kezet akció közben:

Hozzászólások