Zimány Lindának elege lett

A népszerű modell megunta a sajtó alaptalan pletykáit

2014/06/10

Zimány Lindának elege van abból, hogy állandóan a pletykák célkeresztjében találja magát: míg nemzetközi szintű karrierje egyre kecsegtetőbb távlatokat mutat – mind a modellkedés, mind a színészet terén –, itthon hetekig csámcsognak egy-egy az újságok által kitalált afférján. Linda általában a hallgatást választja, de az RCNews riporterének először és utoljára mesélt arról, hogyan érinti őt és a hozzá közel állókat az a sok rosszindulatú cikk, amit róla írtak az elmúlt időszakban.

Egy évvel ezelőtt kapott meghívást Zimány Linda egy amerikai szépségversenyre, amit végül meg is nyert – ettől kezdve változott meg gyökeresen az élete, hiszen kapcsolatba került olyan sztárokkal, mint Craig David vagy Jude Law. Ami azonban külföldön a karrierje felfelé ívelését jelentette, itthon a rosszmájú pletykák állandó témájává tette.

10447288_10203856142225487_1701422948_n„Azzal a céllal indultam egy éve Amerikába, hogy összekötöm a kellemest a hasznossal: ha már meghívtak egy nemzetközi szépségversenyre, miért ne fogadtam volna el. Legfontosabb számomra a kapcsolatépítés és a pihenés volt, aztán a vége az lett, hogy megnyertem a versenyt. Ennek köszönhetően egyik pillanatról a másikra belecsöppentem a média, a színészek és a zenészek egy olyan zárt világába, aminek köszönhetően rengeteg lehetőség nyílt ki előttem. Az elmúlt egy évben elkezdtem olyan hátteret kiépíteni, ami később a filmes vagy modell szakmával kapcsolatban segít majd a pályán. A Spy című filmbe – amit itthon forgattunk olyan nagy nevekkel, mint Jude Law vagy Jason Statham –, úgy kerültem be, hogy a rendezők Amerikában kerestek meg egy mellékszereplői ajánlattal. Ez számomra az első lépés a színészi pálya felé. Egyrészről örülök, hogy az első szerepet, amit egy hollywoodi filmben kaptam, itthon játszhattam el, másrészről bánom is, mert rengeteg negatív kritika ért az utóbbi időben. Nem értem, miért tűnik ennyire távolinak a magyar emberek számára a világsztárok élete: persze külföldön is pletykálnak a hírességekről, paparazzi képeket készítenek róluk, de mégis ugyanolyan embernek kezelik őket, mint bárki mást” – mesélt külföldi tapasztalatairól a modell.

(fotós: Juhász Péter)

Linda sokszor szembesül olyan pletykákkal, amelyek egy-egy internetes komment vagy közös fotó alapján kelnek szárnyra róla, általában mosolyogok az újságírók kitalációin, de vannak időszakok, amik őt is és családját is nagyon megviselik.

10409829_10203856136545345_1102104401_n

(fotós: Debreczeni Zita)

„Általában csak nevetek, amikor meglátom az újságok címlapján a nevem és a velem kapcsolatos híreket, amiknek általában semmi igazságalapjuk sincs, néha viszont én is magamba tudok roskadni a sok alaptalan vagdalkozástól. Ami a legrosszabb, hogy a családom és a barátaim is megsínylik ezeket a pletykákat, hiszen szeretnek és ők is szenvednek a hazugságok miatt. Az elmúlt egy évben rengeteg olyan kapcsolatot alakítottam ki külföldi hírességekkel, amiből igazi szenzációt kreált a sajtó: összehoztak például Craig Daviddel, mert kommentet írt az egyik képem alá, közben mi ketten igazi jó barátok lettünk a verseny óta. Ha megnézzük a külföldi hírességek közösségi oldalait, látjuk, hogy állandóan kommenteket írnak egymásnak, ebben semmi meglepő nincs. Az, hogy két sztár együtt bulizik, külföldön abszolút nem hír, hanem szokványos dolog – csak itthon kezelik olyan eseményként, amin muszáj hetekig csámcsogni. A legutóbb, amikor néhány újság próbált szaftos sztorikat kitalálni rólam néhány teljesen természetes dolog miatt, amit az ilyen ismerőseimmel csináltam, akkor arra gondoltam, mit írnának rólam, ha valóban mindent tudnának” – mesélte nevetve Linda, aki bevallotta, csak látszólag kezeli teljesen lazán ezeket a híreket, sokszor megviselik a gonosz pletykák.

Hozzászólások