Nesze neked szeplők!

Gyönyörű képek az emberi sokszínűségről

2016/01/13

A sokszínűség és az emberek közötti különbség mindig is kiváló lehetőségeket rejtett magában azok számára, akik mindezt szeretnék megmutatni a világnak. A különleges látásmóddal és nem ritkán komoly tehetséggel megáldott fotósok számára kiváló terep az emberiség színpalettája. Egy három éves projekt alapját például a szeplők jelentették. Nézd meg, milyen képek készültek!

received_2491012060986581

A #Freckles fedőnévvel ellátott kezdeményezés szülőatyja ezt az arcon fellelhető apró kis pettyecskét választotta múzsájának és döntötte el, hogy komoly vállalásba kezd. A világ minden részéről várja vállalkozószellemű modelljeit, akik hajlandóak kiállni a jó ügy mellett. A fotós ugyanis azzal a nem titkolt szándékkal készíti sorozatát, hogy megmutassa nekünk, a különbözőségben rejlő sokszínűség adja a szépség szubjektív megítélésének lehetőségeit.

Az arcon lévő szeplők nem mindig örvendtek ekkora népszerűségnek. Talán az is kimondható, hogy a mai napig fenntartásokkal kezelik az emberek. Akadnak, akik számára érdekes szexepil, mások számára maga a pokol, mert gyerekként csúfolták miatta. Külső szemlélőként mindenki maga döntheti el, hogy szépnek, szexinek, huncutnak találja-e az apró foltokat az arcon, és hogy megtalálja benne magának az érzékit. Míg egyesek szándékosan akarnak magukra varázsolni szeplőket, addig mások inkább megszabadulnának tőle.

szeplok
Fotó: Brock Elbank Instagram

A kamera mögött álló Brock Elbank egy interjúban elárulta, mennyire szerencsésnek érzi magát, amiért találkozhatott ezekkel az emberekkel. Rajtuk keresztül számos egyéni történetet ismerhetett meg. “Szerencsés vagyok, hogy ilyen különleges emberekkel van lehetőségem találkozni. A szeplők mindenkiből kiváltanak érzéseket, ők pedig elmesélik nekem tapasztalataikat. Vannak, akik egyenesen utálják a pöttyeiket, mások megtanulnak együtt élni velük, de akadnak olyanok is, akik felnőtt korukra kifejezetten megszeretik azokat” – meséli személyes tapasztalatait a fotós.  2012-ben kezdte fotózni egyedi modelljeit a fotós, aki eddig 90 portrét készített, majd következett egy hosszabb kihagyás, de most újból szeretné felvenni a fonalat. Azt mondja, 150 képig meg sem akar állni, és bárkinek a jelentkezését szívesen veszi, aki hajlandó neki modellt állni. A cél egy és ugyanaz: bemutatni ebben az egyedi bőrben élő emberek szépségét, ugyanakkor demonstrálni a különböző etnikai sokszínűség lenyűgöző világát.

Fotók: Instagram

Hozzászólások