Net nélkül is lesz Facebook

Elszált a hálózat? No problem.

2015/12/11

Mindenki a földhöz csapná készülékét, mikor ideiglenesen megszűnik a netkpacsolat és a Facebook visszadobja elküldött hozzászólását, chat üzenetét. Ennek a korszaknak hamarosan vége, az ígéretek szerint fel se fog tűnni, hogy nincs hálózat.

Zuckerbergék továbbra is azon vannak, hogy uralják a hétköznapokat. Nemsokára a nagy közösségi oldal alkalmazása úgy fog működni, hogy internet közelben mindig látni fogjuk, milyen bejegyzések töltődtek fel az üzenőfalra, addig amíg híján voltunk egy kis internetnek. Hálózat megszűnése esetén a készülékünkön lévő, de általunk nem látott tartalmakat teszi elénk az alkalmazás, és amikor visszatér a kapcsolat, azonnal szinkronizálja és betölti az új bejegyzéseket.

Ami még inkább újítás a mostaniakhoz képest, hogy ezúttal ha kapcsolat nélkül szólunk hozzá egy témához, vagy küldünk üzenetet, akkor nem egy felkiáltójeles sikertelen üzenetküldés feliratot kapunk, amit aztán manuálisan kell újra elküldenünk ha éppen eszünkbe jut. A program fejlesztésének köszönhetően az applikáció megtartja a készülékeken a begépelt szövegeket és azonnal elküldi a megfelelő helyre, amint újra van internet.

facebook

Saját bejegyzést már lehet egy ideje offline is kitenni, viszont hozzászólásokban és üzenetküldésben ez most újdonság lesz. Így hiába vacakol a mobilhálózat vagy a wifi, zökkenőmentesen lehet kommunikálni és fel se fognak tűnni a kimaradások. A Facebook fejlesztői egyébként a folyamatos internethasználatot ingyenesen elérhető hálózattal igyekszenek még inkább lehetségessé tenni.

Hozzászólások