Nézd meg, hol nőtt fel Harry Potter!

Nézd meg, milyen a Privet Drive 4!

2016/05/12

Londonban az igazi rajongók eddig is végigjárhatták a Harry Potter sorozat kultikus helyszíneit, azonban a Warner Bros most kibővítette ezt egy újabb izgalmas kalanddal: ezúttal beleshetünk a privet drive-i házba is.

A házat, ahol a kiválasztott felnőtt, a látogatók előtt maga a színésznő Fiona Shaw (Petúnia néni) nyitotta meg, hogy elkalauzolja őket a Dursley család házába, ahol Harry eleinte a lépcső alatti szűkös kis gardróbban éldegélt a Dursley-k elnyomása alatt – mindaddig, amíg vagy ezer darab levelet nem kapott a Roxfortból, a Dursleyk összes tiltakozása ellenére. A Harry Potter és a Bölcsek köve 15. évfordulójának tiszteletére a grafikus tervező MinaLima (aki mind a nyolc filmben közreműködött) pontos mását készítette el a házban uralkodó levélhalomnak, hogy ezzel még élethűbbé tegye azt.

A ház a legapróbb részletekig hű maradt a filmben látottakhoz: minden egyes (csúnya) bútor, tv távirányító, képkeret megtalálható benne: még Dudley Dursley kitüntetései is, amiért megette az ebédjét, vagy úszott öt métert. A házból fura módon a legfontosabb elem azonban hiányzik: Harry lépcső alatti gardróbját egyáltalán nem találjuk meg benne: csupán csak egy ajtó jelzi, de hogy a mögött mi van, nos azt a készítők a fantáziánkra bízzák, úgy tűnik.

Bónuszként még azt is megnézhetjük, hogyan működik az a gépezet amit a filmekben használtak arra, hogy a leveleket sorjában a postaláda nyílásán lőjék keresztül gyors egymásutánban – az eredeti filmhez közel 10.000 kézzel készült levelet használtak fel a procedúrához.

via Metro.co.uk

Hozzászólások