Nézd meg, hol várható havazás a hétvégén!

-4 és -13 fok közé csökken a hőmérséklet

2016/01/02

Elsősorban keleten, északkeleten süthet ki a nap, máshol több lesz a felhő, és főként délutántól nyugaton, délnyugaton alakulhat ki több helyen is hószállingózás, kisebb havazás. Megélénkül a keleties szél. Folytatódik a hideg idő, hajnalra -4 és -13 fok közé csökken a hőmérséklet, délután pedig 0, -5 fok várható.

Nem lesz front térségünkben, de az érzékenyek körében gyenge kettősfronti tünetek előfordulhatnak. Fejfájás, vérnyomás panaszok jelentkezhetnek. A borongósabb tájakon élők körében fáradékonyság, lehangoltság, dekoncentráltság is előfordulhat. A helyenként megélénkülő szél ronthatja komfortérzetünket. A fagyos időben erősek lehetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, valamint végtagfájdalmak, görcsös panaszok is jelentkezhetnek.

Vasárnap az ország északkeleti harmadán szűrt napsütésre, máshol erősen felhős, borult időre van kilátás. Kisebb havazás a Dunántúlon többfelé, valamint délen fordulhat elő. A kissé szeles időben továbbra is fagyos marad az idő.

Hétfőn is sok lesz felettünk a felhő, a nap második felében pedig az északkeleti tájak kivételével többfelé szállingózhat a hó, illetve kisebb havazás kialakulhat. A továbbra is fagyos időben többfelé feltámad a délkeleti szél.

Kedden kezdetben elszórtan, késő délutántól viszont egyre többfelé havazhat, a csapadékhullás pedig csak szerdán napközben szűnhet meg. Kedden még napközben sokfelé fagyhat, szerdán viszont már az ország nagy részén fagypont fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Forrás: Időkép

Hozzászólások