Nézd meg, mi az indián horoszkópod!

Csak mítoszok és legendák?

2015/02/11

A legenda szerint az indián kultúrában is figyelemmel kísérték a csillagok állását, ám náluk az egyes jegyek különböző állatokhoz köthetőek, pontosabban az ösztöneikhez. Nézd meg, rád mennyire igazak az egyes jellemzések!

SÓLYOM

Red-tailed Hawk
III. 20. – IV. 19. – Az ébredés ideje
állatjegy: Sólyom
eleme: tűz
erénye: dinamizmus, optimizmus
hibája: meggondolatlanság, tapintatlanság
Kiváló megfigyelőképességgel rendelkezik, szinte azonnal átlátja az adott helyzeteket, élete a gyorsaságától és a dinamizmusától függ. Élete állandó feszültségben telik, hisz mindig kész kell legyen arra, hogy lecsapjon a kínálkozó lehetőségekre. Minden alkalmat kihasznál, nem tesz különbséget kicsi és nagy között, játszmáit nyíltan játssza. Még be sem fejezte az egyik feladatát, már rácsap a következőre. A kötöttségeket rettentő rosszul viseli, lételeme a szabadság, bátorság, és az önálló döntéshozatal. Teljesítménye változó, egyszer fenn, egyszer lenn. Vezetőként is megállja a helyét, hisz tele van életerővel, új ötletekkel, és sosem fárad el.
Nyugati megfelelője: Kos

HÓD

iStock_000032703024_Small
IV. 20. – V. 20. – A növekedés ideje
állatjegy: Hód
eleme: Föld
erénye: állhatatosság, megbízhatóság
hibája: makacsság, korlátoltság
Körömszakadtáig ragaszkodik a megszokott dolgaihoz, a változás, s az új dolgok – különösen a váratlan események – kizökkentik egyensúlyából. Kerüli a kockázatokat, terveit alaposan átgondolja, majd ha törik, ha szakad, véghez is viszi azokat. Fontos számára a biztonság és a kényelem, szereti, ha a talaj a lába alatt stabil. Kitartása, állóképessége kiváló, amibe belekezd, azt véghez is viszi. Nem szereti a félmunkát. Becsületes és megbízható személy, nem vágyik vezető szerepre. Aki egy Hód jegyű személlyel dolgozik, nemcsak a munkát, hanem magát is rábízhatja.
Nyugati megfelelője: Bika

SZARVAS

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
V. 21. – VI. 20. – A virágzás ideje
állatjegy: Szarvas
eleme: levegő
erénye: sokoldalúság, választékosság
hibája: felületesség
Energikus, mozgékony jellem, állandóan az új dolgokat, a változás lehetőségét kutatja. Belső ösztön hajtja az új felfedezések felé, minden érdekli, egy dologgal azonban csak igen ritkán tudja magát lekötni, így ismeretei rendszerint felületesek. Érdeklődése hatalmas, könnyen szót ért bárkivel, kiváló társasági ember. Munkájában vagy tanulmányai során csak akkor várható el kitartása, ha nem korlátozzák személyes szabadságát, ötletei megvalósítását. Véleményét gyakran változtatja, kevés a kitartása. Viszont könnyedén feltalálja magát mindenféle helyzetben.
Nyugati megfelelője: Ikrek

HARKÁLY

iStock_000004610077_Small
VI. 21. – VII. 21. – A hosszú nappalok ideje
állatjegy: Harkály
eleme: víz
erénye: odaadás, érzékenység
hibája: szeszélyesség
Állandó hangulatváltozások jellemzik, ugyanakkor érzelmi élete igen intenzív. Párkapcsolataiban rendkívül hűséges, odaadó és ragaszkodó, életében a család, a gyermekek töltik be a főszerepet. Az emberekhez való viszonyában a végletek jellemzik: vagy nagyon szeret valakit, vagy nem. De mindig segít a bajba jutottakon, még akkor is, ha nem kedveli vagy ismeri az illetőt. Sokszor szeszélyes, kiszámíthatatlan. Ragaszkodik környezetéhez, és saját tárgyaihoz. A karrier számára csupán lehetőség, nem cél, vezető szerepre, hatalomra nem vágyik. Munkájában, magánéletében kitartó és hűséges.
Nyugati megfelelője: Rák

LAZAC

iStock_000038296708_Small
VII. 22. – VIII. 21. – Az érés ideje
állatjegy: Lazac
eleme: tűz
erénye: magabiztosság, melegszívűség
hibája: büszkeség, arrogancia
Jellemzően magabiztos, bátor, elegáns. Megjelenésére sokat ad, fontos számára, hogy mások mit gondolnak róla. Egész életében fontos szerepet játszik az anyagi biztonság. Nagyvonalú, jószívű, kerüli a vitákat, konfliktusokat. Kiváló vezetői képességeket birtokol, s mindent meg is tesz céljai elérésének érdekében. Hatalmas a szabadságvágy, nem szereti ha irányítják, korlátozzák. Gyakran előfordul, hogy büszkévé és arrogánssá válik, és fejébe száll a dicsőség. Vándorlásai során hatalmas távokat tesz meg, amit a fejébe vesz, azt véghez is viszi.
Nyugati megfelelője: Oroszlán

BARNAMEDVE

iStock_000012546080_Small
VIII. 22. – IX. 21. – Az aratás ideje
állatjegy: Barnamedve
eleme: föld
erénye: kötelességtudat
hibája: túlzott pedantéria, kritikusság
A természetből is jól ismert barnamedve hatalmas, erős, bátor és védelmező. Nem célja vezető pozícióba kerülni, de, ha szükséges főnökként is megállja helyét, hisz igen jó a szervezőképessége, racionalitása nagyban segíti. Jellembeli tulajdonságának köszönhetően néha szelíd, kedves, simulékony, máskor ennek épp az ellenkezője jellemzi, akkor jobb, ha kerüljük a társaságát. Előfordul, hogy túlzottan kritikussá válik. Élete során, már gyermekkorától mindent gondosan megtervez előre, s nem szereti a váratlan, új dolgokat, igen könnyen el is bizonytalanodik, ha ilyennel találja szembe magát. Felelősségteljes és precíz, megpróbálja elérni, hogy nélkülözhetetlenné váljon környezete számára.
Nyugati megfelelője: Szűz

HOLLÓ

iStock_000020644445_Small
IX. 22. – X. 22. – Hulló falevelek ideje
állatjegy: Holló
eleme: levegő
erénye: diplomatikusság és együttműködő készség
hibája: hiszékenység, döntésképtelenség
Az amerikai Indián kultúrában nagy tisztelet övezi a hollót. Akárcsak a madár, a jegy szülötte is képes bármilyen – akár zord – körülményhez alkalmazkodni. Ha hideg van, vagy épp forróság, ha aszály sújtja a földet, a holló kitartó, és túlél minden nehézséget. Diplomatikus, kerüli a konfliktusokat, sőt egyenesen készséges, ha kell segíti embertársait. Társaságkedvelő, fél a magánytól, ezért ha teheti hozzácsapódik valakihez. Nagyon fontos számára az egyensúly és a harmónia megteremtése, s az is, hogy hasznossá tegye magát. Általában valamely művészeti ágban tehetséges.
Nyugati megfelelője: Mérleg

KÍGYÓ

iStock_000009801682_Small
X. 23. – XI. 22. – A fagyás ideje
állatjegy: Kígyó
eleme: víz
erénye: elszántság
hibája: kompromisszumképtelenség
Tekintély és elismerés veszi körül a Kígyókat. Minden esetben, akár nehézségek árán is feltalálja magát. Állandó megújulás jellemzi, érdeklik a materiális tudományok, de a mágia is. Adottságai kiemelkedők: elszánt, akaratát minden esetben érvényesíti, céljait eléri. Sokszor kiszámíthatatlannak tűnik, valójában nem az. Reakciói gyakorta hirtelenek, kiszámíthatatlanok, s komoly vitákban sem fogadja el a kompromisszum lehetőségét. Ha elveszít egy csatát, azt is képes úgy megközelíteni, hogy Ő nyert, csupán nem az eredeti célok elérésével.
Nyugati megfelelője: Skorpió

BAGOLY

iStock_000016355424_Small
XI. 23. – XII. 21. – A téli álomba merülés ideje
állatjegy: Bagoly
eleme: tűz
erénye: idealizmus, bölcsesség
hibája: kérkedés, nyugtalanság
A bagoly a bölcsesség, a tudás jelképe. Igazán jól és biztonságban az éj leple alatt érzi magát. A függetlenség, a szabadság iránti vagy létszükséglet, nem szereti a kötöttségeket. Ha ráun valamire, azonnal tovaszáll, és új kihívást keres magának, valamit, ami érdekes, izgalmas. Meglátása szerint mindent tud az életről, egyenesen rajong a vitákért, de nem a veszekedésekért. Végtelenül idealista, mindig küzd valamilyen cél érdekében. Rendszeresen kérkedik, és sosem tud megnyugodni.
Nyugati megfelelője: Nyilas

LÚD

migrating canada geese
XII. 22. – I. 19. – A megújulás ideje
állatjegy: Lúd
eleme: föld
erénye: kitartás
hibája: szigorúság, bizalmatlanság
Rendkívül kitartó, állandóan mozgásban van, hatalmas távok megtételére képes. Állhatatos, sokoldalú, megfontolt és előrelátó. Energiatartalékait kiválóan osztja be. Mindenféle környezetben jól érzi magát. A hideget nehezen viseli. Soha nem vág bele hirtelen semmibe, terveit alaposan megfontolja, mielőtt elkezdi azok megvalósítását. Reálisan gondolkodik, nem szereti a kockázatvállalást. Néha túlzottan szigorúnak, vagy akár ridegnek is tűnhet, pedig egyszerűen csak megfontolt, és alapos. Olyan hivatásban tud kiteljesedni, ahol a tervezés kap főszerepet. Ha megtalálja a helyét a világban, hatalmas karriert futhat be.
Nyugati megfelelője: Bak

VIDRA

Sea Otter
I. 20. – II. 18. – A készülődés ideje
állatjegy: Vidra
eleme: levegő
erénye: találékonyság, humor
hibája: lázadozás, kötetlenség
Fizikailag és intellektuálisan is rendkívül energikus, mozgékony, néha igen meglepő dolgokra képes. Sokszor előfordul, hogy terveit úgy képes megvalósítani, hogy sokan csak akkor kapnak észbe, amikor a Vidra már rég célba ért. Odavan az új és meglepő dolgokért, kalandokért. Lételeme a változás, ritkán ugyan, de előfordul, hogy megtalálja azt az eszmét, amiért vállalja akár az állandóságot is. Az unalomba belebetegszik, igazi forradalmár, s mindent megtesz azért, hogy környezetét vagy akár a világot jobbá tegye. Ötletekből kifogyhatatlan.
Nyugati megfelelője: Vízöntő

FARKAS

iStock_000022511954_Small
II. 19. – III. 20. – Az újjáéledés ideje
állatjegy: Farkas
eleme: víz
erénye: érzékenység
hibája: lustaság, befolyásolhatóság
A farkas a végleteket képviseli. Vagy félénk, vagy félelmetes. Elszántság és hiszékenység egyszerre van meg benne. E jegy szülötte igen érzékenyen reagál a külső behatásokra, hatodik érzéke kiválóan működik. Fél az érzelmek kimutatásától, úgy véli, ettől igen sebezhetővé válik. Sokszor megmarja társát, vagy családtagjait. Néha szüksége van magányra is, ilyenkor alaposan átgondolhatja terveit. Melegszívű, érzelmes és segítőkész.
Nyugati megfelelője: Halak

dreamcatcher on a forest at sunset

forrás: mindenegybenblog.hu

Hozzászólások