Videó! Nincs tabu Conchita Wurst számára

Hajdú Péternek adott először interjút Magyarországon

2014/10/02

Mindenre őszintén és nyíltan válaszolt Thomas Neuwirth, vagyis Conchita Wurst a Frizbi tegnapi adásában Hajdú Péternek.

Férfi előadóként már beindult karrierje és felismerték akkor is az utcán, amikor nem a rivaldafényben állt. Besokallt, ezért nem szeretné összekeverni a munkát a magánéletével, ugyanis teher volt számára, amikor barátaival kávézni ment és idegen rajongók akartak fotózkodni vele.

Már 14 éves kora óta igyekszik öltözékével is kihangsúlyozni nőiességét. Conchita Wurst karaktere kielégíti Thomas Neuwirth szükségleteit, azóta már nem is munkának éli meg munkáját, és sokkal jobban ki tudja fejezni magát, mióta megalkotta a szakállas énekesnő személyét

Úgy véli, „csomagként” nyerte meg az Eurovíziót. Ha ilyen külsővel, de tehetség nélkül, vagy egy jó dallal, de nőies külseje nélkül állt volna a színpadra, akkor nem lett volna övé az első hely. Tisztában van vele, hogy meghökkentő külseje provokatív, de nem érdekli.

conchita

Hajdú Péter művésznevének megválasztására is kíváncsi volt, ha már a provokatív megjelenésre került szóba. Conchita elárulta, ezt a nevet latin-amerikai barátainak köszönheti, akik életkedve mindig lenyűgözte őt, és akik elárulták neki, így becézik náluk a csinos nőket. A Wursttal pedig csak azt szeretné kifejezni, hogy neki tényleg mindegy. A két név másik jelentése csak később tudatosult benne.

Úgy gondolja, nem ő döntött így, és nem ő határozta el nemi identitását, hanem ez már születéskor eldől. Kifejezni nem volt képes fiatalon, de mindig is tudatában volt annak, hogy ő „más”.

conchita2
Conchita Wurst, vagyis Thomas Neuwirth (fotó: hoyfamosos)

Konzervatív környezetben nőtt fel, ezért eleinte úgy érezte ez egy rossz dolog. Időbe telt, mire megértette, hogy ezt csak az emberek állítják be rossznak. Az elfogadás szüleinek és neki is időbe telt, de ők a legnagyobb támogatói az életében. Conchita egyelőre nem érzi, hogy ő megérett volna már a szülői feladatra, és még párját sem találta meg hozzá.

Azt vallja, minden embernek van női és férfi oldala. Szeret nőként dolgozni, de szabadnapjait laza fiatalemberként éli. Ezek ellenére sem vágyik arra, hogy egyszer majd nővé váljon, mert habár nem a megfelelő testben él, így is jól érzi magát. Conchita így próbálja kifejezni tiszteletét a gyengébbik nem iránt.

kép forrása: gettyimages/europress

Hozzászólások