Női röplabda EB – Belgiummal és Törökországgal egy csoportban a magyarok

'Pikáns helyzet alakult ki az által, hogy a házigazda belgákkal és a törökökkel is azonos csoportba kerültünk'

2014/11/14

A társházigazda belga, illetve a török csapattal került egy csoportba a magyar női röplabda-válogatott a jövő évi Európa-bajnokságon.

A szeptember 26. és október 4. között sorra kerülő, belga-holland közös rendezésű kontinensviadal szerdai sorsolásán a magyarok a B jelű négyesbe kerültek, s a legutóbbi Eb-n harmadik belgák, valamint a 2011-es kontinensviadalon bronzérmes törökök mellett az Azerbajdzsán-Szlovákia pót-selejtezős párharc győztesével kell majd megküzdeniük. A csoport mérkőzéseit Antwerpenben rendezik majd.

“Nagyon pikáns helyzet alakult ki az által, hogy a házigazda belgákkal és a törökökkel is azonos csoportba kerültünk, ugyanis a magyar válogatott szövetségi kapitánya korábban mindkét rivális nemzeti csapatánál dolgozott már, ráadásul elképzelhető, hogy az első meccset éppen a belgák ellen vívjuk majd egy fantasztikus csarnokban, ahová rengeteg néző fér be” – nyilatkozta Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke.

0
Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke

 

Megjegyezte: az Európai Röplabda Szövetség elnöke, André Meyer beszédében többször is kiemelte a magyarokat, akik 27 év után jutottak ki újra a kontinensviadalra. Hozzátette, a szövetség célja, hogy a magyar csapat a továbbjutást érő harmadik helyen végezzen a csoportba, azaz bekerüljön a legjobb 12 közé.

Jan de Brandt szövetségi kapitány az MRSZ elnökéhez hasonlóan reálisnak gondolja ezt a célkitűzést. Hozzátette, nagyon örül annak, hogy két korábbi csapatával került össze a válogatott.

Jan de Brandt a játékosok körében
Jan de Brandt a játékosok körében

A Jan de Brandt irányította magyar csapat a május 23. és június 1. között rendezett két selejtezőtornán vívta ki az Eb-szereplés jogát, miután megnyerte csoportját. A női válogatott közel három évtizede nem látott tettet hajtott ezzel végre, ugyanis legutóbb 1987-ben szerepelt Magyarország az Európa-bajnokságon.(MTI)

 

Hozzászólások