Nutellás csiga

Omlós, nutellás péksütemény, melyet bárki elkészíthet könnyedén

2017/04/28

Omlós, harapnivaló nutellás csigák. A kelt tésztának hála még másnap is puha marad. Tökéletes reggelire is vagy akár ebéd után desszertnek. 

Az sem baj, ha nem fogy el egyből az összes nutellás csiga, (bár erre kevés esély van) hiszen a maradékot akár le is fagyaszthatjuk, és a mélyhűtőből előkapva, a sütőben átmelegítve legközelebb is ugyanolyan isteni finom lesz!

Hozzávalók:

  • 300 ml langyos tej
  • 25 g friss élesztő
  • 700 g finomliszt
  • 1 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 0.5 kávéskanál só
  • 100 g olvasztott vaj
  • 100 ml napraforgó olaj
  • 300 g nutella

Elkészítés: 

1. A langyos tejhez hozzákeverünk egy evőkanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és félretesszük, amíg fel nem fut. Kb. 15 perc.

2. A lisztet, a maradék cukrot és a sót egy keverőtálba tesszük, elkavarjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, az olajat, a tojást és a felfuttatott élesztőt, elkeverjük, és addig dagasztjuk, amíg elválik a tál falától.

3. Konyharuhával eltakarva egy órát kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, és fél centi vastag, téglalap alakra nyújtjuk. A tetejét megkenjük nutellával.

4. A hosszabb oldalán feltekerjük a tésztát, és 2,5-3 centis darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 185 fokos sütőben 40 percig sütjük, amíg kissé meg nem pirul.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

Az Európai Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy az rcnews.hu úgynevezett További információk

Az Európai Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy az rcnews.hu úgynevezett "cookiekat", vagy "sütiket" használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, melyeket a weboldal helyez el az ön számítógépén, hogy egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést az rcnews.hu-n. A sütiket bármikor letilthatja böngészője beállításainál. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" gombra kattint, elfogadja a sütik használatát!

Bezár