Nutellás kiflik

A legkrémesebb, legédesebb péksütemény

2017/02/23

Annyira megkívántam a tegnapi nutellás pizza cikk után az édes mogyorókrémet, hogy elő is vettem az egyik kedvencemet, a nutellás kiflik receptjét.

 

Hozzávalók: 

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2-3 ek tejföl
  • 1 dl tej
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só
  • nutella
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés: 

1. Megfuttatjuk az élesztőt a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk (a nutella és kenéshez szükséges tojás nélkül). Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük. 4 egyforma cipóra osztjuk. Az egyik cipót 30 cm-es átmérőjű, kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük nutellával. Ezt félretesszük.

2. Egy másik cipót szintén hasonló módon kinyújtunk. Ezt ráhelyezzük a nutellával megkent tésztára és tetszőleges nagyságú cikkekre vágjuk. Én 12 részre osztottam egy pizzavágóval. A szeletek vastagabb végére teszünk egy kiskanál nutellát, majd innen kezdve feltekerjük.

3. A másik 2 cipóval hasonló módon járunk el. Felvert tojással megkenjük és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Hozzászólások