Nutellás muffin fánkok

A legédesebb édesség

2016/11/16

Fánk is, meg muffin is, meg nutellás töltelék is? Naná, hogy imádjuk! Egy próbát mindenképp megér ez a csoda süti! Egyszerű és nagyszerű.

Hogy ne csak mindig a szokásos nutellás palacsinta legyen a desszert a vasárnapi ebéd után, újítsd be ezt a muffin fánkot, ami tuti sikert fog aratni.

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 8 dkg margarin
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 db tojás + 1 a kenéshez
  • csipet só
  • 55 dkg finomliszt
  • nutella

Elkészítés: 

1. Langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és egy csipet cukor kíséretében hagyjuk felfutni. A margarint, sót és a cukrot jól kikeverjük, majd a tojást, a felfutott élesztőt, a lisztet hozzáadjuk, alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.

2. A tésztát enyhén lisztezett (mert margarinos, nagyon nem tapadhat le) deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és kb. 10 cm-es kerek kiszúróval kiszaggatjuk.

3. Egy kevés nutellát (vagy más tetszőleges tölteléket) teszünk a közepükre és alaposan összecsípjük a tésztát, megigazgatjuk és a tepsikre készített muffin kapszlikba helyezzük a gombócokat.

4. Konyharuhával letakarva ismét meleg helyen hagyjuk kelni még fél órát. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd a fél óra leteltével 10 perc alatt készre sütjük őket, csak előtte ne feledjük lekenni a tetejüket egy felvert tojással.

5. A sütőből kivéve meghintjük porcukorral. 

Jó étvágyat! 

Hozzászólások