Nyár, üdítő és testmozgás

Egy kis egészség a mindennapokra

2016/05/26

Nyár, hűsítő víz… az elkövetkező hónapok két leggyakoribb gondolata, ami megfordulhat a fejünkben. A kalandvágyóknak ajánljuk ezt az új edzésformát, de egy éjszakába nyúló romkocsmázás után nem biztos, hogy a megfelelő regenerálódás. Ha egy görbe este után ébredsz, válaszd a második bekezdést!

Az edzés ezen formája kiváló nyári programnak, feszes izmokat eredményez és a nyári napok általános helyén is elvégezhető, a strandon. Bátrak előnyben.

Ha azonban testkímélőbb egészségmegőrzést és felfrissülést választanátok, itt van pár szuper tipp! Biztos sokan kipróbáltatok már ezerféle diétát, egészségmegőrző italt és ételt, eredménytelenül. Hogy könnyebb dolgotok legyen teszteltem hat csodaitalt, amit könnyedén elkészíthettek otthon. Mindegyik alapanyaga a víz, így nem kell nehezen fellelhető dolgok után kutatnotok. Következő lépésként hozzá kell adni a megfelelő zöldséget, gyümölcsöt, állni hagyni öt percig és már kész is!

1. Az immunrendszer erősítésére – uborka – eper – bazsalikom

Az immunrendszerre való hatását a bazsalikom fejti ki igazán, már az ókori kultúrák is ezt használták betegeik gyógyítására.

2. Az energiaszinted turbózására – uborka – eper – narancs – citrom

Ha kávé helyett egy egészségesebb módszert választanál a reggeli fáradtság elűzésére, a citrom és a narancs szeletek remek támogatást nyújthatnak.

3. A méreganyagok eltávolítására – almaszeletek – fahéjrúd

A kemény másnapok segítője. A fahéjról talán mindenkinek a karácsonyi hangulat jut eszébe, azonban remek emésztéssegítő és salakanyag eltávolító.

4. A dühkezelésre – citrom – málna

A málna az egyik olyan gyümölcs, amelyben a legtöbb vitamin található, köztük az idegrendszer normál működésére ható vitaminok is.

5. Fogyásra – zöldalmaszeletek – uborka – mentalevél

Ezen biztos mindenki szeme megakad, valóban hatásos mindhárom összetevőnek köszönhetően, de azért csodákat ne várjunk. Hozzásegít a fogyáshoz, ugyanakkor nem helyettesíti a megfelelő étrendet és a rendszeres testmozgást!

6. Stressz enyhítésére – eper – uborka – lime- mentalevél

A lime és a menta együttes hatásának köszönhetően nincs többé szükség függőséget okozó nyugtatókra. Helyettük csak annyi a dolgotok, hogy ti is kipróbáljátok és élvezitek, hogy egészséges üdítőt szürcsölhettek a nyári hőségben.

Hozzászólások