Nyári kalandok

A csábítás művészete

2014/08/16

Itt a nyár, itt a rengeteg lehetőség a kimozdulásra, a nyaralásokra, és az ismerkedésre. Egy-két könnyed nyári flört egész évre elegendő önbizalommal tölthet fel.

Miért könnyebb nyáron ismerkedni?

Nyáron a meleg miatt az emberek többsége sokkal lazábban öltözködik, és ez másfajta kisugárzást eredményez. Emiatt az emberek viselkedése is nyitottabbá válik. Többször mozdulunk ki a négy fal közül, megyünk el a strandra, így több lehetőség adódik ismerkedésre, barátkozásra, esetleg csábításra. Nyáron sokkal egyszerűbb lazán megszólítani valakit, mint bármikor máskor, és sokan ezt meg is teszik.

flirt

A csábítás művészete

A csábítási trükkök a nyári hónapokban megsokszorozódnak. Szinte felesleges mondani, hogy a nők nyáron sokkal többet megmutatnak magukból. Az öltözködés gyakran már azt is elárulja, hogy az illető mit szeretne vele elérni. Aki kihívóan, a nőiességét hangsúlyozva öltözködik, rögtön azt az üzenetet sugallja: „Tessék engem jól megnézni, és ha tetszem, annak csak örülök.”

A férfiakra is igaz ez. Náluk a lezserség vagy talán a lezser elegancia az, ami leginkább utal arra, hogy nyitott egy új kapcsolatra, csábításra. Az öltözködésen túl fontos a viselkedés is. Ha valaki felveszi velünk a szemkontaktust,és meg is tartja, mindig azt jelzi, hogy érdeklődést mutat. A kacér testtartás, a haj gyakori babrálása, a fej oldalra biccentése, mind az ismerkedési szándék jele.

flirting1

Hogyan tovább?

Az első számú csábítási trükk az érdeklődés felkeltése. Ezután elkezdődik egy beszélgetés, esetleg tánc, vagy csak kialakul egy intenzív metakommunikáció. Amiről most szó lesz, azok nem előre megtervezett gondolatok, sokkal inkább hirtelen felbukkanó asszociációk és képek. Mit szeretnék a másiktól? Stabil párkapcsolatot, édes közös gyermekeket? Vagy arra gondolunk, milyen izgalmas lesz majd a többieknek elmesélni ezt a nyári kis kalandot? Vagy milyen fergeteges szexuális élményekben lehet részünk?

Talán hirtelen eszünkbe jut egy régi kedves, aki éppen így tartotta a kezében a poharat? A különböző gondolatok másodpercek alatt cikáznak a fejünkben. Néha csak vonzerőnket szeretnénk tesztelni. Sokszor a nyári kalandok mögött az a belső motiváció áll, hogy önbizalmat nyerjünk. Bármi is járjon a fejünkben, érdemes kicsit tudatosabban figyelni gondolatainkra. Ha jobban megismerjük magunkat, sok kellemetlen csalódást előzhetünk meg.

flirting2

Csábítás = a másik kihasználása?

Aki kizárólag az önbizalmát igyekszik erősíteni, esetleg lemaradhat egy valódi ismerkedésről. Ilyenkor a történet csak róla szól, a másik csaknem kimarad belőle. Épphogy csak annyira jelenik meg, amennyire megfelelhet a neki szánt szerepnek: csábuljon el! Ezután mehet.

Amennyiben egyik fél sem kívánja kicsit sem megismerni a másikat, akkor a csalódás elkerülhető. Azonban ekkor ürességet érezhetünk. A kiégés, az örömtelenség akkor jelenik meg, ha az ember nem képes mélyebbre menni a kapcsolatokban: csak csábít és továbbáll. A kötődés, a ragaszkodás, az érzelmi függés, ijesztő a számára. A személyisége még nem érett ezeknek az érzéseknek a befogadására, és ezért választja inkább az egyéjszakás kalandokat.

Gyakran megtörténik, hogy a csábítási trükkök komolyabb kapcsolathoz vezetnek, ha erre mindkét fél nyitott, és valóban érdeklődnek egymás iránt. Éppen ezért nem szerencsés dolog kizárni az életünkből ezt az ismerkedési módot sem, hiszen a nyári flörtnek induló ismerkedésből akár hosszú távú kapcsolat is válhat.

Hozzászólások