Nyártól újra járnak a vonatok az esztergomi vonalon

Több mint egy évet csúszott a projekt

2015/03/03

Több mint egy éves csúszás után idén júniustól újra járnak majd a vonatok az esztergomi vonal Pilisvörösvár-Budapest szakaszán. Igazából ennek már 2014 tavasza óta így kellene lennie, de fennakadások azért később is lehetnek még.

A pálya és az alépítmény már kész, de a villamosítás, biztosítóberendezés, a peronok és az állomásépületek felújítása még hátravan, de ha minden igaz, június 20-tól már járnak is a vonatok Budapest és Pilisvörösvár között. Amire egyébként 2014 tavasza óta várnak az emberek.

vasut2
Csúszik a felújítás (Fotó: MTI)

Bár több hónapos csúszásban vannak a kivitelezők, még most sem megy zökkenőmentesen a dolog, ugyanis a kábelezést nem tudják mindenhol megoldani, ezért április előtt biztosan nem lesz kész a rendszer. A márciustól kezdődő villamosítás idejére újra pótlóbuszok járnak majd hétvégenként.

Sőt, szakértők szerint inkább június 20-a lesz ebből, ami a nyári menetrendváltás napja. Akkor viszont teljes hosszon járnak majd a vonatok Budapest és Esztergom között. Az egész projekt 25 milliárd forintba került összesen.

vasut3

Hozzászólások