Ő lenne az év apukája?

Ezt tette lányáért az egyedülálló szülő

2015/10/08

Szülőnek lenni nem könnyű feladat. Egyedülálló édesapának pedig pláne nem, ha lányos. Ez a férfi azonban kiérdemelte az év apukája címet.

Philippe Morgese akkor vált egyedülálló apukává, amikor kislánya még csak egy éves volt. Ekkor szembesült vele igazán, hogy mit is jelent lányos apának lenni. Adott egy ügyetlen, kétbalkezes szülő, és egy fürtös, dús hajú kislány, aki ugyanúgy vágyik a lányos dolgokra, mint barátnői. Az apukája így egyszerre lett apa, anya és ügyes vállalkozó egy személyben.

apuka
fotó: Facebook

Eleinte fogalma sem volt róla, hogy mit kell kezdeni egy kislány hajával. Az öltözködés még csak-csak ment nekik, de fodrász tudománya nem terjedt tovább egy hajcsat használatánál. Aztán ahogy kislánya egyre cseperedett, az igényei is megváltoztak, már nem volt elég az egyszerű eltűzés és lófarok. Ezért apukája fogta magát, és beiratkozott egy fodrász tanfolyamra, ahol eltanulta a szakma alapjait. Onnantól kezdve nem volt megállás, különböző kreációkkal indította útjára nap elején kislányát, akire irigykedve néztek a társai. Délutánonként pedig egyre több szülő, főleg apukák fordultak hozzá a kérdéssel, hogyan kell fonni, tűzni és kontyot csinálni?

fonat

fonat7

Ekkor pattant ki a fejéből a nagyszerű ötlet, hogy mi lenne, ha nem egyesével tanítaná meg nekik, amit tudniuk érdemes, hanem csoportosan. Így egyik délután összeültek az iskolában, apák és lányaik, és tartott egy gyorstalpalót a képzésen. Az ötlet annyira jónak bizonyult, hogy egyre többen csatlakoznak hozzájuk, az agyontetovált rebellistől kezdve az elfoglalt üzletember apukáig, hogy lányaik kedvében járhassanak. “Záporoztak a kérdések, én pedig úgy gondoltam, egyszerűbb személyesen megmutatnom, mint elmagyarázni a dolgokat. Rengeteg bókot kaptam, hogy mennyire jó frizurákat csinálok a kislányomnak, szerettem volna, ha más apukák is részesülnek benne. Nem pénzért csinálom, egyszerűen örömmel tölt el, hogy még jobban sikerül összehozni családokat. Eleinte voltak fennakadások, de szépen lassan mindenki belejött és voltak sikerélmények” – meséli az év apukája

Hozzászólások