Ő menthette volna meg Zámbó Jimmy életét

Kitálal a menedzser

2015/11/18

Zámbó Jimmy első menedzsere sosem hallott részletek osztott meg a Király életéről.

Boros László, Zámbó Jimmy első menedzsere most jelentet meg egy új albumot „Zámbó Jimmy 2015. A tékozló dalnok hazatért” címmel. Ennek apropóján állítja: még ma is élne a Király, ha mellette marad, mert nem a pénzhajhászat vezérelte volna, és nem szipolyozhatták volna ki az énekest.

1991-ben én adtam ki az első lemezét. Egyedül én láttam fantáziát benne. Három lemezre és három évre írtunk alá szerződést terjesztésre. A Magneton volt a cégem. Aztán a Neotonból hozzám érkezettekkel megalapítottuk a Magneotont. Fel is ajánlottam Pásztor Laciéknak, hogy foglalkozzanak Jimmyvel ők, de ő csak ennyit mondott: „ő ilyen szarral nem foglalkozik!” Akkor mondtam: jó, akkor majd én kiadom. Egy év alatt negyvenezer darab fogyott belőle” – mondta Boros László a Borsnak.

A menedzser mindvégig kitartott volna Jimmy mellett, de az énekest beszippantotta a sok pénzzel kecsegtető showbusiness.

A Magneotonnal addigra szakítottam, nem szerettem a bohóckodást. Egy nap Jimmy odajött hozzám: Laci, ugye nem akarsz a karrierem útjába állni? Hárommillió forintot ajánlottak akkor neki. Mondtam: Jimmyke, nekünk szerződésünk van. Ő azonban folytatta: De Laci, én tartom a szerződést, én átadok neked még két lemezanyagot, de kérlek, hallgatólagosan engedj el! Így került a Magneotonhoz hosszú évekre. Az az érzésem, ha a kezem alatt marad, akkor lehet, hogy kevésbé lett volna sikeres, de még mindig élne. Nálam szép lassan lett volna felépítve, és nem egyik napról a másikra kiszipolyozva” – magyarázta Zámbó Jimmy első menedzsere.

Jimmy 2

A Magneoton vezetője, Joós István teljesen másképp látja az esetet, mint ahogy a korábbi menedzser emlékszik.

A történelem nem azt igazolja, amit Boros László mond. Ha hozzám behoz valaki egy ilyen szerzői listával egy anyagot, akkor azt mondom, hogy ezt biztos nem adhatom ki. Lennon-McCartney-Boros? Csak állok és nézek! Elég aggályos szerzői jogi szempontból ez a dolog. Találkoztam a felvetéssel, hogy szeretné ezt Boros kiadni. Néhány dal már nálunk is szerepelt, és kiadtuk. Az, hogy más címe lett, nem jelenti azt, hogy más dal. De nem kívánom Boros Lászlót bántani. Tisztességesen bántunk Jimmyvel, a sikerei is ezt bizonyítják, és Boros Lászlóval is tisztességesek voltunk az elmúlt két évtizedben. Nem tudom, mennyivel lesz sikeresebb ez a kiadvány, ha a kiadónkat ilyen mód rágalmazza. Állítólag húsz évig a fiók mélyén volt ez a lemez. Maradjunk annyiban, hogy ezek rendkívül gyenge minőségű felvételek. Ha Jimmy emlékét kívánja őrizni, akkor ilyen kiadványt biztos nem adna ki. A Magneoton szerző jogi és minőségi szempontból sem szeretett volna ezzel foglalkozni. Elhatárolódunk ettől a lemeztől, és jogi támadást sem tervezünk, de reméljük, az örökösök megkapják majd az ebből származó jogdíjakat” – jelentett ki Joós István.

Olvass még Zámbó Jimmyről!

Hozzászólások