Ők a felelősök a terrortámadásért

Szörnyű videó a vérengzésről

2015/11/14

Az Iszlám Állam magára vállalta a tegnap esti párizsi támadásokat; ezt hivatalos közleményben adta a világ tudtára. A terror viharának ez csak az előszele volt.

Hivatalosan is felvállalták azt, amit mindenki tudni vélt. Közleményükben az áll, hogy a “kalifátus” nyolc harcosa robbanó mellényekkel és gépfegyverekkel felszerelkezve hajtotta végre a támadásokat különböző helyszíneken a francia főváros szívében.

Tudja meg Franciaország, és mindenki, aki ugyanazon az ösvényen jár, mint ők, hogy továbbra is a lista élén maradnak az Iszlám Állam célpontjai között. A halál bűze mindaddig nem hagyja el orrukat, ameddig a keresztes hadjárat élén haladnak. Sértegetni merészeltétek (Mohamed) prófétánkat, büszkélkedtetek az iszlám ellen Franciaországban viselt háborútokkal és a kalifátus földjén élő muzulmánok ellen repülőgépeitekkel végrehajtott csapásaitokkal, amelyekből semmilyen hasznot nem húztatok Párizs bűzös utcáin és sikátoraiban. Ez a támadás csupán az első zápor és egyben figyelmeztetés volt azok számára, akik (egyáltalán) hajlandóak arra, hogy levonják a tanulságot ebből a leckéből” – idézte az MTI a dzsihadista szervezet szavait.

Az egész világ megrendült a párizsi események kapcsán. Jó ideig nem lehet nyugodt senki, mert – mint ahogy az Iszlám Állam maga is jelezte – ki tudja, milyen további terrortámadások következnek. Mindenhol fokozott ellenőrzéseket tartanak, néhány órája lezárták az angol Gatwick repülőteret, mert gyanús csomagot találtak. 

A sajtót bejáró felvételek még inkább sokkolják az embereket. Az alábbi videót épp a terrortámadás közvetlen közelében készítették, velőt rázóan ropognak a fegyverek, az élettelen testek elterülnek az utcán, és mindenki rémülten menekül. Megrázó képsorok következnek!


Images de la fusillade au Bataclan by lemondefr

Hozzászólások