Ők pályázhatnak majd Vajna Timi ösztöndíjára

Az üzletasszony saját pénzből gazdálkodik

2015/06/03

Egyre feszítettebb tempóban dolgozik Vajna Timi, akinek minden gondolata a Miss Universe Hungary körül forog. A szépségverseny tulajdonosa maximalistának vallja magát és valóban: amibe belekezd, azt sikerre is viszi. Blogot vezet, szépségtippekkel segít nők ezreinek, most pedig ösztöndíjat alapít.

Ki sem látszik a munkából Vajna Tímea, aki több ezer rajongójának példaképévé vált: bármerre is jár, bármit is csinál, óriási érdeklődésre tart számot. A Miss Universe Hungary tulajdonosa régóta kacérkodott a gondolattal, mígnem végül belevágott a blog írásba is.

Vajna Timi

„Ez egy nagyon felelősségteljes dolog. Segíteni szeretnék a nőknek és jó példát szeretnék mutatni a követőimnek, akárcsak a Miss Universe Hungary királynő-jelölteknek. Maximalista vagyok és talán a Mérleg csillagjegyemből adódik, hogy mindig rendezettségre törekszem. Most is keményen dolgozom azért, hogy az élő tv-show fantasztikus legyen! A főnöki szerep tőlem eddig távol állt, szerintem túlságosan is engedékeny vagyok. Nagyon fontosak nekem a lányok, mindig az ő érdeküket tartom szem előtt, kikérem a véleményüket, sokszor közösen döntünk, például egy fürdőruhával, vagy egy róluk készült fotóval kapcsolatban. Ugyanakkor megismertem a határozott énemet, nem érheti őket bántás, mindegyikükért tűzbe teszem a kezem! Olyanok, mintha a kishúgaim, vagy a lányaim lennének és egyszerre kaptam belőlük tizenhatot” – mosolygott Vajna Tímea, aki izgatottan készül a szépségverseny élő show-jára. 40 fős stábot irányít, ám nemrégiben belekóstolt a műsorvezetésbe is, most pedig egy ösztöndíj létrehozásán dolgozik a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumban, ahol egykor ő is tanult.

„Rengeteg tehetséges gyerek van, ám a szüleik nem tehetik meg, hogy tanulmányi versenyekre küldjék őket. Egy olyan ösztöndíjat szeretnék létrehozni, amely az iskolát támogatja, a pénzösszeget tanfelszerelések vásárlásra és a gyerekek tanulmányi versenyre való kijutásának finanszírozására is fordíthatják” – mesélt jövőbeli terveiről Andy Vajna felesége.

Timi különösképpen érintve érzi magát a témában, hiszen Miskolcon nőtt fel, abban az Észak-magyarországi városban, ahol eleve nagy a munkanélküliségi ráta. Gyerekként vele is előfordult, hogy szeretett volna egy külföldi tanulmányúton részt venni, de nem volt rá lehetősége. A családja mindig mindenben támogatta, sosem kellett nélkülözniük, de arra nem mindig volt lehetőség, hogy akkora összeggel támogassák, ami egy ilyen úthoz szükséges, holott az iskolai eredményei lehetővé tették volna, hogy külföldre látogasson. “Az egykori iskolámból évről-évre megannyi diák jut be országos versenyekre, és mindig szép eredményeket érnek el. Az iskola pedagógusai nagyon jó képzést adtak a gyerekeknek, ami azóta is tart. Már csak azért is szeretném őket támogatni egy ilyen ösztöndíj-programmal, hogy a hálámat is kifejezzem feléjük. Egyelőre gyerekcipőben jár az ötlet, még csak a megbeszélések folynak arról, hogyan tudnánk kivitelezni a program megvalósítását.”

Vajna Tímea és Andy Vajna

Andy Vajna felesége a híres producerrel kötött házasságát követően egy egészen új világba csöppent. Luxus, elegancia és páratlan élmények gazdagítják életét, de ettől függetlenül nem felejtett el két lábbal a földön járni. „Mindig a saját pénzemből gazdálkodok, én is keményen dolgozom, hogy sikeres legyek a munkában. Andy mindössze annyiban támogat, hogy kikérem a véleményét az aktuális üggyel kapcsolatban, jó ötletnek tartja-e, vagy sem, de a döntést és az anyagi hozzájárulás mértékét végül én hozom meg.”

A Miss Universe Hungary hazai versenyének tulajdonosa ott segít, ahol csak tud. Vajna Timi nagylelkűsége és érzékenysége a hátrányos helyzetűekre a versenyben is megmutatkozik. A lányok Katti Zoob Attitude estélyi ruháit csökkent munkaképességűek varrják a döntőre. „Olyan emberek dolgoznak ezeken a gyönyörű ruhákon, akik valamilyen testi- vagy szervi problémával kénytelenek élni. Cukorbetegek, látás- és hallássérültek, amputált végtagúak tartoznak a szervezethez, de a munkájukon egyáltalán nem érezhető az, hogy bármiben hátrányt szenvednének. Fantasztikus muszlin, selyem és szatén ruhákban fognak a lányok színpadra állni június 6-án. Káprázatos munkák születtek, igazi minőségi kivitelben. Zoób Kati stábja maximálisan kitett azért, hogy a lányok tündököljenek a verseny zárónapján” – árulta el Timi.

Hozzászólások