Okok, amiért a férfiak nem akarnak elköteleződni

Ezek állhatnak a háttérben, ha valaki nem szeretne szintet lépni

2018/04/25

Milyen okai lehetnek annak, ha egy férfi nem akar elköteleződni? Egy kapcsolat szakértő elárulta a lehetséges okokat!

Sokszor nehéz megértenünk, hogy miért nem akar egy férfi elköteleződni, akivel mi már elkezdtünk tervezgetni. Üzeneteket váltottatok, randiztatok, sőt, akár le is feküdtetek vele, de mégsem akar címkét ragasztani a köztetek lévő viszonyra? Számtalan oka lehet, egy kapcsolat szakértő el is árulta a legvalószínűbbeket, és nyugi, a legtöbbnek semmi köze ahhoz, hogy ti ne lennétek elég jók nekik.


            Forrás: www.newhealthadvisor.com

1. Még nem élte ki magát

Amint egy férfi elköteleződik, elveszíti a lehetőséget, hogy más nőkkel randizzon, ami ijesztő lehet nekik, főleg, ha még nem biztosak abban, pontosan mit is keresnek.

2. A nők hamarabb felnőnek mint a férfiak

A srácoknál gyakran egyet jelent az elköteleződés azzal, hogy fel kell nőniük. Ezt pedig sokan nem akarják, vagy csak el akarják halasztani. Könnyen lehet, hogy egyszerűen csak még nem elég érettek, hogy egy új státuszba lépjenek.

3. Van valaki más is a képben

Nehéz lehorgonyozni valakinél, ha más nőkre is szokott gondolni.

4. Más dolgok fontosabbak neki jelenleg

Bizony sokszor nehéz egyensúlyba hozni a szerelmi életet, munkát, családot, baráti társaságot. Előfordulhat, hogy most más van nekik előbb a listájukon, s amint azokat megoldották, jöhet a szerelem is.

5. Nehéz múltja van

Az sincs kizárva, hogy egy nagy csalódás, esetleg családi gondok miatt ódzkodik a szintlépéstől. Egy megoldatlan múltbéli fájdalom megakadályozhatja, hogy kialakuljon a feltétlen bizalma.

people-2601231_960_720

6. Fél, hogy nem fog működni

Amint egy komolyabb státuszba lépnétek, megijed, hogy ez nem fog működni. Vannak olyanok, akik nem ugranak bele egy kapcsolatba, csak ha 100%-ra biztosak benne, hogy működni is fog.

7. A barátai is ilyenek

A legtöbb férfi nem akar az első lenni a bandából, aki szintet ugrik, és mindig tisztelik azt, aki az utolsó.

8. Csak a szex miatt csinálja

Akadnak olyanok is, akik csak kalandokat keresnek. Ha van egy ilyen megérzésed, sajnos általában igaznak szokott bizonyulni.

9. Nem jössz be neki eléggé

Talán jól érzi magát veled és szeret veled randizni, de mégsem tudja elképzelni, hogy hosszútávon veled legyen. Nehéz elfogadni ezt a szitut, és hajlamosak lehetünk rá, hogy magunkat hibáztassuk, de a legjobb az lesz, ha elengeded és továbblépsz.

10. Túlságosan erőlteted

Ha szeretne veled egy új státuszba kerülni, engedd, hogy erre magától jöjjön rá. Ha mindig felhozod, azzal csak felidegesíted és elijeszted. Egyébként is, ha szeretne téged, azt magától tegye, ne pedig azért, mert te erősködtél.

Ne feledjétek: ha nem akar elköteleződni, azzal ő veszít! Lépjetek tovább, biztosan lesz valaki, aki értékel titeket annyira, hogy hezitálás nélkül veletek szeretne lenni!

 

Forrás / Kiemelt kép forrása

Hozzászólások