Okok, amik tönkreteszik a kapcsolatod

Ha odafigyelsz, még megmentheted

2014/10/25
Okok, amik tönkreteszik a kapcsolatod

Nagy kincsünk: a párkapcsolat, vigyázni is kell rá, ahogy csak tudunk! Van, amikor egyszer csak arra ébredünk, hogy valami már nem az igazi.. Egyszerűen csak nem hoz lázba semmi, már nem olyan fontos és izgató az érintése, már nem jelent annyit az ölelése és a reggeli csók vagy a viszlát-puszi. Korábban semmilyen jel nem utalt arra, hogy probléma lenne, vagy talán sejtettük, hogy ezt vagy azt nem kellett volna.. Egy biztos, a dolog már nem a régi. Vannak olyan – a hétköznapokban jelentéktelennek tűnő és akkor – észrevétlen okok, amelyek szép lassan aláaknázzák a kapcsolatot és akár szakításhoz is vezetnek. Melyek ezek, amelyekre fokozottan kell figyelnünk és még időben tennünk is kell ellene:

A megszokottságMinden kapcsolatban vannak olyan válságos időszakok, amikor az unalom uralkodik el. Idővel megismerjük a másikat és nagyjából tudjuk, hogy mire mit fog mondani, mikor mit fog tenni, mihez mit szól.  Ilyenkor vagy újítunk, teszünk valamit azért, hogy új életet leheljünk a kapcsolatba, vagy tétlenül szemléljük, ahogy mindketten belesüppedünk a közönybe, unalomba. Aztán egy szép napon arra ébredünk, hogy vége – már nincs mit megmenteni. Hogy már alig ismerik a mellettük fekvő embert. 

86524419

A távolság – A távolság általában kényszerállapot. Sokan úgy ismerkednek meg – például az interneten – hogy jelentős távolságra vannak egymástól és így a másik előnyös tulajdonságairól szereznek tudomást, illetve csak azt akarják látni.

A távolság más esetben is kényszerből kerül a kapcsolatba már régen együtt élő pároknál – külföldi kiküldetés esetén például, amikor a társ – esetleg a gyerekeket ide kötő iskolák miatt – nem tudja követni a párját. Ilyenkor kénytelenek hosszabb-rövidebb ideig “távolsági kapcsolatban” élni. A távolság alatt fokozott figyelmet kell fordítani a párunkra, mert szép lassan elhidegülhet a kapcsolat és máshol keresi a boldogságot.

Mindkét esetben – új, illetve régi kapcsolat esetében is – a másik sokkoló élmény, amikor a hosszú ideje tartó különélés után megérkezik a párunk és egészen biztos, hogy ismét “meg kell őt szokni.” A távolsági kapcsolatok ezen veszélyeit tudatosan próbáljuk ellensúlyozni rendszeres levelezéssel, skype kapcsolattal, szerelmes üzenetek küldésével, fotókkal a családról, a gyerekek fejlődéséről. Egyvalamit nem szabad: elhanyagolni a kapcsolatot – nem elég figyelmet szentelni neki és a párunknak.

470658111

A bizalom – minden kapcsolat alapvető eleme. Ne kérd számon, ne kontrolláld, ne akarj a párod minden percéről tudni, a férfiak gyűlölik ezt és nem is értik, hogy miért teszed, hiszen teljesen elkötelezték magukat neked. Merj lazítani és feltétel nélkül bízz meg benne és ezt mondd is ki többször! Ha a kapcsolatnak vége kell, hogy legyen, úgyis vége lesz, ha nem, akkor pedig élvezd felhőtlenül ameddig csak tart és tegyél meg mindent, hogy ez így is legyen – a másikban való feltétlen bizalom az egyik út a boldogságotokhoz.

470659371

A fizikai kapcsolat, a testiség – igazi jó kapcsolat nincs testiség nélkül, mert a test és a lélek szétválaszthatatlan szimbiózisban van egymással. Az igazi szerelem elválaszthatatlan része a testiség. Mi nők hajlamosak vagyunk a plátói és a testi szerelmet szétválasztani, de vedd figyelembe, hogy a férfinál a testiség alapvető, olyan, mint a levegővétel és elválaszthatatlanul kötődik a szeretett nőhöz. Nem lehet szép szavakkal, maszlagokkal helyettesíteni azt az elementáris szexualitást, amely egy férfiban lakozik. Ezt vedd komolyan és add meg neki azt, amire vágyik a szexben – ennél jobban férfit nem fogsz tudni magadhoz láncolni, aki amúgy szerelemmel is szeret. Soha nem tarthatsz meg egy férfit erős szexualitás nélkül hosszú távon.

 

Hozzászólások