Okoshajó, a kőgazdagok nyaralása

Ahol a kilátás virtuális és a személyzet robot

2016/07/11

A mai világban nem meglepő ha valaki okostelefonnal, okosórával vagy okoskarkötővel rendelkezik. De hallottatok már okoshajóról? Most bemutatunk egyet!

Barcelona kikötőjében ringatózik a Royal Caribbean hajótársaság legújabb csodája, az Ovation of the Seas. Az óceánjáró 16 emelet magas, és egyszerre 4180 vendéget képes szállítani. A nagy befogadóképesség ellenére mégsem érezhetjük magunkat tömegben, ugyanis a hatalmas fedélzeten elvész a sok ember. A hajón megtalálható a hajótársaság jelképe, a 95 méteres magasságban fellógatott kapszula, melyet egy daruszerű emelő tart fent. Ennek érdekessége nem csak az, hogy remek kilátást nyújt a környező szigetekre és a fedélzetre, hanem hogy 360 fokban forog.

A hajón többféle kabin is bérelhető, ám a legfurcsább az okoskabin. Hogyan láthatjuk a tengert és a naplementét egy belső folyosóra néző kabinból? A megoldás egyszerű: virtuális erkélyen keresztül. Az erkély helyén egy HD kijelző helyezkedik el és real-time felvételeken látható a kinti panoráma.

Az Ovation of the Seasen biztos nem tudnánk unatkozni! A forgó kapszula mellett található szörfszimulátor és szabadesés-szimulátor is. A szabadesés előtt oktatófilm és trénerek segítségével sajátíthatóak el a szabályok. Az első és legfontosabb kikötés, hogy aki alkoholt fogyasztott, annak tilos a szimulátor használata. Sajnos a szabadesés egy percig tart, így mire a jelentkezők mosolya őszintévé válna, pont véget ér az élmény.

Természetesen a gourmet élmények sem maradhatnak el egy ilyen óceánjárón való nyaralás során. A hajó 18 étteremmel és 14 különböző bárral rendelkezik. Ezek között található külön bejelentkezést és fizetést igénylő japán konyha, valamint Jamie Oliver étterme. A jó vacsora után következhet egy koktél, melyet egy robot készít el nekünk. Ez azért igazán különleges, mert rendelésünket egy tableten adhatjuk le, majd egy robot-mixer elkészíti azt. Az éjszakai élet és az aktív pihenés kedvelőinek sem kell megijedniük, hogy esetleg unatkoznának egy ilyen nyaraláson. Salsa bárok, rock koncertek, kaszinó és színházi előadások színesítik a hajón töltött napokat. A fedélzeten található egy terem, ahol a nap bármely szakában digitális show-k közül válogathatunk. Az aktív kikapcsolódás kedvelői számára lehetőség van fedélzeti joggingra, falmászásra és fitneszterem használatra is. Emellett remek szórakozást nyújthat az átalakítható terem, mely lehet akár görkorcsolya- vagy kosárlabdapálya. Ugyanitt dodzsemezni is lehet, ami elég nagy élményt nyújthat a tenger közepén.

Persze egy ilyen rövid cikkben nehéz visszaadni az életérzést, mikor még szó sem esett a pihentető sparól, a legújabb divattermékeket kínáló boltokról, a fedélzeti medencékről és a gyerekcsúszdákról. Mindezek mellett a hajó csodás városokban köt ki, például Rómában, Nápolyban vagy Dubaiban. Nehéz elképzelni ezt a hajót leírás alapján, mindenképpen ki kell próbálni!

Forrás: Világjárómagazin
Hozzászólások