Okostelefonon támad az Iszlám Állam

Terrorista alkalmazást készítettek

2016/01/18

Az ISIS nem játssza ki többé a világszerte használt üzenetküldő programokat, inkább készített magának egy saját okostelefon alkalmazást. Innen már nem tilthatják le őket.

received_2491012060986581

Még ebben a hónapban fedezte fel a Ghost Security Group nevű hacker-csoport, hogy az Iszlám Állam létrehozott egy saját alkalmazást, amivel a tagok egymásnak küldözgetnek propagandával telezsúfolt híreket és videókat. Az android alapú applikáció főképpen hírportálként funkcionál és az ISIS-hez kötődő Amaq Hírügynökség üzemelteti. Az eszköz segítségével megosztott tartalmak főként kivégzéseket bemutató videókból és harctéri győzelmekről szóló beszámolókból állnak.

Az Alrawi nevű appot azért fejlesztette ki az Iszlám Állam, mert minden nagyobb chates alkalmazás, mint például a WhatsApp vagy a Telegram, kezdte komolyan venni a terrorista gyanús felhasználók folyamatos blokkolását. Szakértők szerint az új alkalmazás nem olyan fejlett biztonságtechnikailag, mint versenytársai, de máris nehezebbé teszi a terroristák között váltott üzenetek lehallgatását. Ráadásul erről az applikációról nem tilthatja le őket senki, hiszen ez a saját fejlesztésük. Valószínűleg a korábbi Anonymous akció is közrejátszott a lépés megtételében.

Már korábban került ki a lista arról, milyen szoftvereket használ az Iszlám Állam, a Ghost Security Group szerint pedig az új alkalmazás csak androidos eszközökön fut, de nem tölthető le olyan oldalakról, mint például a Google Play áruház. Ehelyett az ISIS tagjai egy letöltési linket küldözgetnek egymásnak egyéb titkosított fórumokon. Még nem lehet tudni, eddig mennyien telepíthették készülékükön az Alrawit.

Hozzászólások