Ön nyert! Vagy mégsem? Vigyázat, telefonos csalók!

A bankok és a telefontársaságok tehetetlenek

2015/09/25

Az újra és újra feltűnő telefonos csalókra mindig figyelni kell, mindig új trükkökkel próbálják kicsalni a gyanútlan előfizetők pénzét. A bankszövetség figyelmeztet a legújabb módszerre, ami átlátszó ugyan, mégis sokan bedőlnek neki.

A Magyar Bankszövetség figyelmeztetése szerint számos panasz érkezett a magyarországi bankokhoz egy új telefonos csalás miatt, mely végtelenül egyszerűnek tűnik ugyan, mégis sokan beleesnek a csapdájába.

A csalók felhívják a gyanútlan áldozatot, akinek telefontársasága képviseletében, hivatalos ügyintézőként mutatkoznak be, majd közlik, hogy nyert százezer forintot. Már csak egy apró dolog kell, és megkapják a nyereményüket – teszik hozzá.

Mobile Phone Bad News
Ön nyert, de fizetnie kell a nyereményéért – nehogy bedőljön!

Megadnak egy telefonszámot, és arra kérik az ügyfelet, hogy elektronikusan töltsön fel rá kb. tízezer forintot, és így hozzájut a nyereményéhez. Összefüggés láthatóan nincs a két dolog között, és az áldozatok nem is kapják meg soha a százezer forintjukat, ellenben a telefonos csalók a sokszor tízezer forintjukat igen.

A bankszövetség azért reagált közleményben, mert a bankok tehetetlenek a csalás ellen, ugyanis maga az átutalás szabályosan, az ügyfél tudtával és beleegyezésével történik. Ezért a figyelmeztetés az egyetlen lehetőségük, de nyomatékosan kérik azokat az ügyfeleiket, akik áldozatul estek a telefonos csalóknak, hogy azonnal forduljanak a rendőrséghez.

Hozzászólások