Öngyilkos lett a népszerű színész

Robin Williams évtizedek óta küzdött az alkohollal és a depresszióval

2014/08/12

Tiburonban, kaliforniai otthonában hétfő délelőtt holtan találták a világhírű Oscar-díjas színészt. Robin Williams 63 éves volt; évtizedek óta küzdött az alkohollal, droggal, depresszióval. Legutóbb egy hónapja vonult elvonókúrára.

A Jó reggelt, Vietnam, a Holt költők társasága, a Mrs. Doubtfire, a Good Will Hunting legendás sztárja a hivatalos, de meg nem erősített jelentés szerint öngyilkos lett. Vasárnap este látták élve utoljára, a közösségi oldalakon pedig több, mint egy hete posztolt utoljára, amikor 25. születésnapja alkalmából felköszöntötte a lányát.

Felesége, Susan Schneider Williams megrendülve áll férje halála előtt, és a család nevében mindenkit arra kér, hogy azokra a pillanatokra emlékezzen, amikor alakításaival örömet, vidám perceket okozott a színész.

Megszakadt a szívem. Ma elvesztettem a férjemet, a legjobb barátomat” – áll Susan Schneider Williams közleményében.

Az Oscar-díjas hollywoodi komikus, színész, rendező és producer 1951. július 21-én született Chicagóban Robin McLaurim Williams néven. Egyke gyermek volt; önmaga szórakoztatására gyakran utánozott, parodizált híres színészeket, politikusokat, ezzel megalapozva későbbi pályáját, ami 1976-ban indult el igazán. Szórakozóhelyeken gyakran fellépett önálló műsoraival, és ezzel gyorsan felfigyeltek rá a tévéműsorok készítői.

Az Egy úr az űrből című sorozat nem várt, átütő sikert hozott számára, hosszú távú szerződést írtak Robin Williamsszel, és hamarosan elindult a mozifilmes karrierje, Popeye szerepével. A Jó reggelt, Vietnam!, a Holt költők társasága, a Halászkirály legendája című filmekben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték, de végül a Good Will Huntingért kapta meg, 1998-ban.

Robin Williams - Mrs. Doubtfire

A korai sikerek idején meggyűlt a baja a droggal és az alkohollal, de első gyermeke születése előtt sikerült leszámolnia függőségéről. 20 év múlva azonban, az Álmatlanság forgatása idején újra rabjává vált a káros szenvedélyeknek, melyekhez depresszió is társult. Azóta alkalmanként bevonult elvonókúrákra, legutóbb alig egy hónappal ezelőtt kezeltette magát. Orvosa igen biztatóan nyilatkozott róla, hiszen azt mondta: a színésznek csak finom hangolásra van szüksége.

Robin Williams háromszor nősült, első házasságából egy, másodikból két gyermeke született. Jelenlegi feleségével, Susan Schneiderrel 2011-ben kötötte össze életét.

A színész halála megrendítette a pályatársakat is, a közösségi oldalakon részvétet nyilvánított – többek között – Kevin Spacey, Eva Longoria, Rob Schneider, Jared Leto és Ellen DeGeneres.

Hozzászólások