Öngyilkosságot követhetett el a sportlegenda

Dave Mirra két kisgyermeket hagyott hátra

2016/02/05

Tragikus halállal hunyt el a kerékpáros sport egyik ikonikus versenyzője. Dave Mirra alig egy napja még vidáman mosolygott felesége mellett. Távozása az egész sportszakmát megdöbbentette, halálának körülményeit még vizsgálják. 

Egy napja sincs, hogy rátaláltak a BMX-legenda holttestére az észak-kaliforniai Greenvillben, ami azért megdöbbentő, mert 15 órája még posztolt az Instagramjára egy közös fotót feleségével.

A 41 éves sportolót a saját kocsijában találták meg, halálát lőtt seb okozta, és minden jel szerint öngyilkosságot követett el – olvasható az offline.hu oldalán. 

A két gyermekes családapa a BMX-ezés egyik legnagyobb alakja volt, hosszú ideig X-Games rekorder is – övé volt a legtöbb érem -, valamint több videojáték névadója.

Annak ellenére képes volt a sportág egyik legjobbja lenni, hogy 1993-ban elütötte egy részeg sofőr, a balesetet követően pedig kétséges volt visszatérése. Ő mégis talpra állt, 1995 és 2008 között senki sem tudta legyőzni. Az elmúlt években a BMX-et rallyversenyzésre cserélte a Subaru csapatának tagjaként. 

Nyugodjon Békében!

Hozzászólások