Öngyógyítás az arc és a talp megfelelő pontjainak masszírozásával

Stimuláljuk az egyes szervek megfelelő pontjait a gyógyulásért, regenerálódásért

2014/09/16
Öngyógyítás az arc és a talp megfelelő pontjainak masszírozásával

A test bármely részében fellépő fájdalom, kellemetlenség vagy betegség megszüntethető az arc megfelelő zónájában található reflexpontok masszírozásával. Az egyes szervek idegvégződései pontosan meghatározhatóak az arc bizonyos pontjain, amelynek fokozatos nyomása 2-6 másodpercig (akupresszúra) vagy masszírozása olyan élettani folyamatokat indíthat el, amely jótékony hatással bír a nem kielégítően működő szervekre.

020709-5

A masszázs előkészítése

Az arcot először tisztítsuk le alaposan arctonikkal. Ezután zsírosabb krémmel vagy arcmasszázs olajjal (például aromaterápiás olajak) kenjük be az arcunkat vastagabban, mint egyébként szoktuk. Tenyerünket összedörzsölve melegítsük fel, és ujjainkat tornáztassuk előtte lazára. Üljünk le egy kényelmes székbe, egyenes gerinccel a tükör elé, könyökünket támasszuk meg erősen és kezdjük meg a masszírozást. Az egyes szervekre az arc következő pontjain gyakorolhatunk hatást:

1000_jkijkjk_20130822_125816

Ugyanez igaz a talpra, ahol az egyes szervekre az alábbi ábra szerint gyakorolhatunk jótékony hatást a megfelelő pontok nyomásával, illetve masszírozásával. A test bármely részében fellépő fájdalom, vagy betegség kezelhető a talp megfelelő zónájában található reflexpontok masszírozásával. A talpon található pontok a következők:

1000_295526_451715941564365_572925555_n_20130323_013454

Néhány szó a reflex zóna masszázs működési mechanizmusáról: a reflexzóna masszázs úgy működik, hogy a reflexológia energetikai- és szabályozó rendszere által a kéz, láb, stb. reflexzónáin keresztül befolyásolni tudjuk a szervek nem megfelelő működését.

A különböző masszázstechnikákkal egy alul működő szervet erőteljesebb működésre ösztönözhetünk – míg egy másik technikával pedig egy túlműködő szervet szedálhatunk, visszafoghatjuk a működését.

A reflexzóna elnevezés a manuális terápiában már régóta használatos, többnyire különböző idegi reflexekkel kapcsolatban.

Amikor a kéz, láb, írisz, has fül, stb. reflexzónáiról beszélünk, a reflex szót nem közvetlenül az idegrendszerre vonatkoztatjuk, hanem a következő két módon értelmezzük:

1. Az összkép (fej-törzs-végtagok) reflexiója, azaz tükröződése, kivetülése egy kisebb felületre, pl. a kézre, lábra vagy fejre.

2. A kéz, láb, stb egyes részeinek megnevezése, amelyeknek empírikusan bizonyított közvetlen energetikai kapcsolatuk van a test bizonyos szerveivel.

reflexologia2

Ezeknek a reflexológia által használt rendszereknek megvan a saját ellátó hálózatuk és szabályozó rendszerük, amelyeket azonban sajnos még nem kutattak és térképeztek fel.

A reflexológiai eljárásokat olyan betegségek, állapotok esetén alkalmazhatjuk, melyeknél a reflexológia fent említett sajátos szabályozó rendszere működik.

A degeneratív betegségek utolsó stádiumának kivételével – ahol a szervezet saját szabályozó rendszere már nem működik – szinte minden esetben eredményesen alkalmazható.

reflexologia

A konkrét gyógyításon túl a reflexológia használható még:

  • kizárólag állapotfelmérésre megelőzés céljából, (mivel ezzel a módszerrel már akkor felfedezhető egy szerv, vagy szervrendszer legyengülése, amikor az orvosi vizsgálatok még nem mutatnak kóros elváltozást)
  • kúra utáni folyamatos karbantartásra.

A reflexológia ugyan egyedül is hatásos, de a gyógyulás hamarabb bekövetkezik ha a következő természetes gyógymódokkal kiegészítjük:

  • gyógynövény terápia
  • táplálkozási- és életmód tanácsadás
  • mozgás- és masszázsterápiák. (forrás: mindenegyben blog, természetgyogyasz.eu)
Hozzászólások