Önvédelmi edzések nőknek

Avagy, mi az a safe woman-krav maga

2014/07/10

Sajnos manapság egyre többször szólnak a hírek (tévében, rádióban) arról, hogy nőket bántalmaznak, érnek erőszakos atrocitások. Biztos kerültél már te is olyan szituációba, hogy beléd kötöttek, erőszakosan léptek fel veled szemben, vagy hazafelé a sötét utcában rettegve siettél, hogy biztonságos helyre érj. Ilyenkor ijedtségünkben agyunk vagy leblokkol, vagy lázasan dolgozik, hogy mit tegyünk, ha megtámadnak…. és megfogadjuk, itt az idő, hogy elsajátítsunk valami önvédelmi sportot. Íme az edzések előnyei.

Egy Budapesten született, azonban Pozsonyban élt zsidó férfi, bizonyos Imrich „Imi” Lichtenfeld volt, aki a Krav Magát (izraeli fegyveres alakulat hivatalos harcrendszere; jelentése: közelharc) a késsel történő fenyegetés, a hátulról vagy szemből jövő fojtás, támadás kivédésére hozta létre, majd átalakította a hétköznapi élet elvásásaira úgy, hogy hasznos és hatékony önvédelmi fogásokra tanít meg.

Ez a sport kialakította, kifejlesztette a csak nőkre irányuló önvédelmi edzéseket, amivel magabiztosabbá tudsz válni, nem riadsz meg egy esetleges támadástól, illetve a támadás okozta stresszhelyzettől sem. Legfontosabb eleme a gyors reakció!

Biztonságot ad, ha felkészült vagy egy esetleges támadással szemben.

Ezenkívül, általa kiválóan tudod fejleszteni alakodat (fogyni, izmosodni tudsz), fittebbé válhatsz, sőt a mindennapok okozta feszültségeket is le tudod közben vezetni. Tehát egy többcélú sporttevékenység a krav maga.

Szerintem minden nőnek érdemes lenne elsajátítani az alapokat, hiszen nagyon hasznos, mivel soha sem lehet tudni, hogy az élet mikor hoz olyan váratlan helyzeteket, amikor a megtanultakat kamatoztatni kell. Ráadásul az órák nem szigorú, monoton hangulatban telnek, hanem vidáman, kellemesen, nem mellékesen érdekesen.

Hozzászólások