Orbán Viktor idegesítő tud lenni?

Felesége olykor agyon tudná csapni

2015/04/23

Orbán Viktor a reflektorfényben keménykezű politikus, otthon pedig mintaférj és tökéletes apa. Aki néha az őrületbe kergeti a feleségét, sőt olykor sír is.

Sokszor elfelejtjük, hogy a hírességek, sőt a politikusok is emberek – így van ez Orbán Viktorral is, akiről általában miniszterelnökként beszélünk, pedig a magánéletben neki is ugyanolyan kötelességekkel kell szembenéznie, mint más férjeknek. Szerencsére a feleségével még több évtized házasság után is olyan a kapcsolatuk, mint egy kamaszos szerelem.

Amikor vidéken vagyunk, mindig ágyba viszem a feleségemnek a kávét, de fontosnak tartom, hogy Anikóval legyenek lopott perceink, amikor csak kettesben vagyunk, és beszélgetünk. Ő nem csak a feleségem, a társam, hanem a legjobb barátom. Persze nem mindig egyszerű együtt, ezért is fontosak ezek a beszélgetések. Ilyenkor minden a helyére kerül. Például az is, hogy miért nem tudom máig, hol van a porszívó a lakásban. Egyikünk sem könnyű természet, de szerencsére mi megőriztük a kapcsolatunk jellegét. Azt szoktam mondani, hogy a kapcsolatunk máig olyan, mint egy kamaszos szerelem” – mesélte Orbán Viktor a Storynak. Bár a nyilvánosság előtt mindig határozott, van, hogy őt is hatalmukba kerítik az érzelmei. – „Egyetlen férfi sem beszél arról, hogy szokott-e sírni. De akadtak már olyan események az életemben…” – tette hozzá.

Orbán Viktor
Orbán Viktor (fotó: MTI)

A miniszterelnök hozzátette: rengeteget köszön feleségének, többek között az öt közös gyermekük nevelését is, amiről egyébként mindkettejüknek más elképzeléseik vannak.

Anikó a szigorúbb, a következetesebb, én engedékenyebb vagyok. Egy biztos: logikus rendre neveljük őket, én is ezt láttam a szüleimtől. Szigorúan fogtak.  Eleven gyerek voltam, a focipályát szívesebben látogattam, mint az iskolát. A szabályok viszont világosak voltak, és a szüleim példája máig élénken él bennem. Ezt próbálom otthon is követni, bár elismerem, hogy a lányaim mindig levesznek a lábamról. Ha rossz fát tesznek is a tűzre, ha rám néznek, azonnal elérzékenyülök, és azonnal mindent megbocsátok. Jól esik, amikor a lányok, akár a kiscicák, hozzám bújnak, megpuszilnak. Feltöltődöm ilyenkor” – árulta el a miniszterelnök.

Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó tiszteli férjében, hogy nagyon jó apa, de ezt sem tagadja, hogy néha az idegeire tud menni.

„A szíve mélyéig szereti a gyerekeket, és ért is hozzájuk. Kiváló pedagógus. Komolyan vesz mindent, ami a gyerekekkel kapcsolatos, és jól bánik velük. A gyerekek sokat tanulnak tőle és felnéznek rá, ami nem is csoda, hiszen ért az emberekhez. Az évek alatt sokszor tapasztaltam, hogy van benne bajtársiasság, bátorság, kitartás. Mindez persze nem jelenti, hogy nem tud idegesítő lenni. Van, hogy első dühömben agyon tudnám csapni. De becsületére legyen mondva, mindig tökéletesen megérzi, mikor jön el ez a pillanat, és ilyenkor visszavonul…” – mesélte mosolyogva a miniszterelnök felesége.

És hogy mi a miniszterelnök és felesége házasságának a titka? Talán az, hogy már a kapcsolatuk elején megbeszélték: a férfi és női szerepek mindig megmaradnak az életükben. Így Lévai Anikó sosem mutatkozik a férje előtt hajcsavaróban, sőt, még otthon sem viselnek melegítőt. 

Hozzászólások