Ördög Nóra világgá kürtöli szeretetét

Néha azért megérinti a kétely

2015/04/02

Szívhez szóló vallomást osztott meg Ördög Nóra! Nem csoda, hiszen nap mint nap fürdik két tündéri gyermeke és férje szeretetében. Olykor mégis elbizonytalanodik…

Nóra évek óta vágyott arra, hogy saját bőrén tapasztalja meg, milyen szülőnek lenni, és most, hogy két gyerek boldog anyukája, rá kellet jönnie: a rengeteg pozitív élmény mellett nagyon sok kérdés és kétség ébred benne.

Nem tudom, lehet-e, fontos-e okosan szeretni? Kell-e ezen egyáltalán gondolkodni? Vagy a szeretet az szeretet és kész? Hihetek-e abban, hogy a szeretet mindenható? Hogy megvéd minket minden bajtól? Bízhatok-e abban, hogy a szeretetem védőburka megóvja majd a gyerekeimet attól, hogy kamaszként elkallódjanak? Hogy ha egy szeretetnyelvet beszélünk, akkor kiegyensúlyozott felnőtt válik belőlük, akárhova is sodorja őket az élet?
 – írja Ördög Nóra a Kisfelfedező blogon.

ordognora4
Néha szigorúnak is kell lennie

A hamarosan induló Ének iskolájának csinos műsorvezetője pontosan tudja, hogy valószínűleg minden szülő ugyanígy érez saját gyermekével kapcsolatban, mégis örömmel osztja meg a világgal: kislányát, Micit határtalanul szereti.

Mici, tudom, hogy tudod. De mégis… Szeretlek azzal, hogy azt mondom napjában 100-szor, hogy „szeretlek”. Szeretlek azzal, hogy szétpuszilgatlak minden alkalommal, ha a kezeim közé kaplak, pedig ez egyre nehezebb és nehezebb feladat… Szeretlek azzal, hogy rohanok, ha éjjel felriadsz, és szorosan ölellek, amíg meg nem nyugszol. Szeretlek akkor is, amikor határozottabban rád szólok, hogy fejezd be a pancsolást Pityu vizestáljában. De szeretlek azzal is, ha másra hagylak, mert dolgozni megyek vagy valami felnőtt dolgot intézni, pedig küzdök a lelkiismeret-furdalással rendesen. (…) Szeretlek azzal, hogy olykor elbizonytalanodom, elég jó anya vagyok-e Neked?” – írja Ördög Nóra.

Hozzászólások