Óriási baki – Ki is nyerte a vetélkedőt?

Itt a hivatalos reakció a Játék határok nélkül eredményére

2015/01/26

A hétvégén véget ért az MTVA nemzetközi vetélkedője, a Játék határok nélkül, amit hazánk nyert meg. Vagy mégsem? Az oroszok is győztesnek tartják magukat…

Nagy félreértésre ad okot, hogy a Játék Határok Nélkül vetélkedőt egyes országok szerint Magyarország nyert meg, de a franciák és az oroszok szerint Oroszország győzedelmeskedett. A francia és az orosz televízióban – látszólag – ugyanazt a trófeát veszik át az orosz játékosok, mint hazánkban, a magyar csapat. 

Szerencsére csalásról szó sincs, mindössze egy félreértés áll a Játék határok nélkül bakijának hátterében.

A valóság az, hogy A Játék Határok Nélkül vetélkedő utolsó, mindent eldöntő játékában többen észlelték az orosz csapat egyik játékosának szabálytalanságát. A játékvezető, az érintettek, valamint a producer hat különböző kameraállásból nézte vissza a felvételt, ennek alapján döntöttek úgy, hogy a kifogás jogos, az orosz játékos szabálytalankodott, így a játékot a magyar csapat nyeri. A teljes játékon kívül azonban – a hagyományoknak megfelelően – az ún. Champion’s Wall nevű falmászást is megrendezték, az orosz csapat ezt a játékot nyerte meg, és nem a teljes játékot” – áll az MTVA közleményében.

Hozzászólások