Óriási botrány A Dalban

Koppintották a nyitószámot - Fatima kiborult

2016/01/25

Botrányos visszhangot kapott A Dal első elődöntője: a műsor felvezetője egy az egyben koppintásnak tűnik, Mohamed Fatima pedig a zsűrit hurrogta le.

received_2491012060986581

Nyilván kevesen látták a 2015-ös dán dalválasztó első elődöntőjét, így szombat este nem sok embernek lehetett az az érzése A Dalt nézve, hogy ezt már látta valahol. De ha láttuk volna a már említett, tavalyi műsort, akkor azonnal leesett volna a tantusz, a dánok ugyanis tavaly pontosan ugyanezt a koncepciót vitték végig: megvolt visszaszámlálás, megvolt a nagyzenekar, megvoltak a táncosok, megvolt a versenyzők bevonulása, sőt, még a műsorvezető meglepődése is.

Az Index azonnal feltöltötte a két videót, amit valóban érdemes végignézni! Íme, a tavalyi dán intró:

És itt az idei, magyar koppintás (jól lehet, az északiak előadásra kicsit nagyobb durranás volt):

Ám nem csak ez a meglepő egybeesés okozott felháborodást azt első elődöntő után: Mohamed Fatima teljesen kikelt magából, még a stúdiót is elhagyta verseny közben, miután a zsűri durván lehordta dalát, az Ott vagyok című szerzeményt.

Csak pilláztam a zsűri véleményét hallgatva, hiszen az előadásunkat a zsűrivel közösen találtuk ki. Ha tudták, hogy ez nekik nem fog tetszeni, akkor miért nem szóltak, miért engedték, hogy így maradjon? Minket a zenénk minősít, és a közönségünket szeretnénk kiszolgálni, nem pedig egy zsűrit. Elmondták a véleményüket, mi elfogadtuk azt, de nem biztos, hogy ugyanezt gondoljuk ma­gunkról. A történteket én egy edzésnek tartom, és állítólag ami nem öl meg, az megerősít. Nem szegte kedvünket a negatív kritika, mert zenésznek születtünk, és ezt nem tudják elvenni tőlünk” – kelt ki magából Mohamed Fatima a Bors megkeresésére.

Hozzászólások